Actualitate

Florian Walter a fugit din țară. Unde se ascunde finanțatorul „U” Cluj?

Omul de afaceri Florian Walter, patronul Romprest și finanțatorul „U” Cluj, acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, ar fi părăsit teritoriul țării noastre cu o zi înainte ca perchazitiile DIICOT să aibă loc, potrivit unor surse.

Florian Walter nu a fost găsit de anchetatori la percheziţiile făcute miercuri, 6 mai, la firma Romprest şi la locuinţele suspecţilor. Acesta ar fi părăsit teritoriul țării cu o zi înainte ca perchezițiile să aibă loc, conform publicaţiei Prahova Online.

Potrivit aceleiași surse, omul de afaceri ar fi fost anunțat cu o zi înainte că DIICOT urmează să-i percheziționeze casa și firmele, astfel că ar fi plecat din România. Se bănuiește că în ziua perchezițiilor acesta deja se afla în Nisa, în Franța. De aici Florian Walter ar fi luat un avion către Cuba.


Walter ar fi retras și bani din Franța și i-ar fi transferat în Cuba, conform informațiilor obținute de Prahova Online.

Firma Romprest, controlată de Florian Walter, este acuzată că a încheiat mai multe contracte fictive de servicii şi că a importat fictiv clorură de calciu, material folosit la deszăpezire, conform DIICOT. Omul de afaceri este cercetat de DIICOT Ploiești pentru fraude de peste 18,5 milioane euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter