Actualitate

Conducerea Facultăţii de Business a aflat din presă despre arestarea profesorului Iustin Pop

Tribunalul Prahova a decis, vinerea trecută, arestarea a 15 persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, deţinută de omul de afaceri Florian Walter. Printre persoanele arestate preventiv în acest caz se numără şi Iustin Atanasiu Pop, profesor la Facultatea de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Conducerea Facultăţii susţine că a aflat din presă despre arestarea profesorului.

Reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai spun că, în lipsa unei înştiinţări din partea DIICOT, Iustin Pop va rămâne în continuare cadru didactic şi angajat al Universităţii.

“Iustin Pop este angajatul Universităţii Babeş-Bolyai, el având funcţia de bază de lector doctor în cadrul Facultăţii de Business din UBB. Direcţia de Resurse Umane a UBB nu a primit nicio înştiinţare din partea DIICOT sau a altor organe abilitate în ceea ce-l priveşte. Iustin Pop rămâne în continuare angajatul Universităţii noastre. Situația dânsului a fost discutată în cadrul Consiliului Profesoral al facultății şi a fost stabilit cine va ține cursurile şi seminariile în locul său. Procesul didactic nu va avea de suferit, iar activitatea de predare va decurge normal”, a declarat Paul Fărcaş, purtătorul de cuvânt al Universităţii Babeş-Bolyai.


Potrivit unor surse, în primă instanţă, înainte să se afle la nivelul facultăţii că Iustin Pop a fost arestat preventiv, el a fost declarat absent nemotivat după ce nu s-a prezentat luni să-şi susţină cursurile, iar în locul său a fost desemnat un alt profesor.

Sancţiunea în cazul acestuia, în cazul unei condamnări definitive, poate merge până la desfiinţarea contractului de muncă.


Iustin Pop Atanasiu a fost numit de procurorii DIICOT coordonatorul grupului infracțional de la Cluj al grupării Romprest.

Procurii DIICOT au stabilit că Iustin Pop Atanasiu, prin intermediul Cabinetului Individual de Contabilitate pe care îl avea la Cluj, avea acoperirea că face activități de audit și contabilitate, dar de fapt superviza traseele financiare ilegale ale grupării de firme Romprest.

abonare newsletter