Actualitate

Cristian Sima, despre arhiva conturilor din Elveția: „Am scris de două ori la DNA. Au fost foarte interesați, aveau și câte un conspect de la fiecare spovedanie a mea”

Brokerul Cristian Sima a dezvăluit în cadrul emisiunii „Lumini și umbre”, realizată de Dan Andronic, că s-a oferit să predea procurorilor DNA arhiva conturilor secrete din Elveția ale persoanelor cu care a lucrat, însă până acum nu a venit nimeni pentru a o lua. Sima a lăsat să se înțeleagă că este dispus oricând să predea arhiva procurorilor, fiind convins că ulterior va fi chemat pentru a explica ce se află în ea.

„Am scris de două ori la DNA. Prima oară mi-au răspuns că trebuie să vin să depozitez la arhivă sau unde se depozitează. A doua oară l-au primit pe avocatul meu și au vorbit cu el. A explicat cu lux de amănunte ce fel de informații dețin. Au fost foarte interesați, aveau și câte un conspect de la fiecare spovedanie a mea. Am spus că nu cer nimic decât protecția dacă mă întorc în țară. Mi-au spus că nu pot să-mi ofere această protecție, dar că sunt interesați de arhivă”, a dezvăluit Cristian Sima, relatează evz.ro.

Brokerul a recunoscut că a oferit arhiva Direcției Naționale Anticorupție, însă până acum nu a venit nimeni să o ia. Totodată, el a precizat că, odată ce arhiva conturilor secrete din Elveția va ajunge la DNA, va fi nevoit să explice ce conține aceasta.


„Dacă vine unul oficial de la DNA și vrea arhiva, eu le-o dau. Spun: poftim! E arhiva ta. După care oricum are nevoie de mine ca să explic ce este acolo. Că, altfel, tone de hard-discuri cu înregistrări, cu documente fotografiate și fotocopiate nu se pot citi de cineva care nu știe despre este vorba. Vă dați seama că eu mă descurc cel mai bine”, a explicat Sima.

Cristian Sima a mai mărturisit că printre posesorii de conturi în Elveția se află și oameni politici și că arhiva cu conturile și băncile se află la procurorul elvețian Ligamonti.


„Am predat tot ce era referitor la băncile elvețiene și tranzacții făcute din Elveția, prin intermediul băncilor sau brokerilor elvețieni, pentru că și elvețienii au făcut o anchetă referitoare la spălarea de bani”, a spus Sima.

Ultimele Stiri
abonare newsletter