Actualitate

Explicaţiile lui Oleleu. De ce a demisionat

După ce preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a încercat să explice motivele demisiei lui Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, acum a venit rândul acestuia să-şi motiveze gestul. Reamintim faptul că Oleleu şi-a înregistrat joi demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj fără a preciza şi care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale.

“În ultimele luni a existat o falsă impresie asupra faptului că PSD conduce Consiliul Judeţean Cluj, în contextul în care majoritatea nou creată bloca orice proiect politic. Constituirea unei majorităţi de dreapta în cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi blocarea unor proiecte urgente pentru dezvoltarea comunităţii clujene, având ca argumente doar calcule politice meschine, ne-a obligat să-i lăsăm pe colegii liberali să-şi exercite mandatul executiv. Îi asigur pe clujeni că voi susţine orice proiect important pentru dezvoltarea judeţului”, a declarat Ioan Oleleu, care va rămâne totuşi în funcţia de consilier judeţean.

În urma demisiei lui Oleleu, Consiliul Judeţean Cluj este condus de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, Vakar Istvan (UDMR), şi de consilierul judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte, Horaţiu Cătărig (PNL).


Reprezentanţii CJ Cluj au declarat că plenul deliberativului judeţean va trebui să aleagă un nou vicepreşedinte din rândul consilierilor.

abonare newsletter