Actualitate

Atenţie elevi! S-a inventat aplicaţia prin care părinţii vă vor afla notele

Aplicatia din Romania, ADMA, singura selectată să participe la Collision 2015, în Las Vegas, una dintre cele mai importante conferințe din domeniul IT din lume, facilitează accesul părinţilor, în timp real, la situația școlară a copiilor.

Aplicaţia facilitează accesul părinţilor la situația școlară a elevilor. Aplicaţia facilitează accesul părinţilor la situația școlară a elevilor.

Astfel, ei pot avea o imagine clară a rezultatelor școlare, a prezenței și a standardelor necesare pentru educația copiilor.

Aplicaţia ADMA este construită pe platforma Google App Engine si administrează procesele educaţionale din orice fel de instituţie de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee, universităţi). Rezistă la accesul a zeci de mii de utilizatori simultan.


Accesul la aplicatie se face rapid si ușor, fără costuri suplimentare, prin intermediul e-mailului personal (gmail sau yahoo).

ADMA colectează și procesează informații cu privire la procesul de (pre)admitere, evaluare, evoluție a elevilor şi/sau studenților (note, prezență, date administrative, solicitări), activitate didactică (cursuri și cercetare), pentru a satisface nevoile secretariatului de a genera diverse rapoarte (catalog de note, situație școlară, foaie matricolă, supliment de diplomă, statistici), dar și pentru a răspunde nevoii parinților de a fi informați, potrivit goadma.com


Edu Apps este o companie care activează în domeniul tehnologiei educaționale (Ed-Tech), fondată în anul 2011 de Ștefan-Adrian Apăteanu pentru a continua dezvoltarea sistemului informatic de management educațional în cadrul unui proiect supervizat de Autoritatea Națională de Cercetare Științifică (ANCS).

Ideea start-up-ului ADMA are la bază viziunea Edu Apps: educația tinerilor trebuie abordată ca un plan de studiu și pregătire relevant pentru viață, prevăzut cu un sistem de evaluare a performanței și un nivel ridicat de flexibilitate și adaptare la nevoile societății și tehnologiei, pentru a crea în perspectivă oportunități de angajare pe piața muncii.


Articol scris de Petruş Adela Camelia, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, an III

Ultimele Stiri
abonare newsletter