Actualitate

Numărul morților a ajuns la 4.400, în urma cutermurului din Nepal

Numărul oamenilor care au murit în urma cutremurului din Nepal a depăşit ajuns la 4.400. Alţi 8.500 au fost răniţi în catastrofa care a distrus mii de locuinţe, laolaltă cu temple şi palate iar acesta este doar un bilanț provizoriu, mulţi oameni fiind încă prinşi sub dărâmături.

Opt milioane de oameni sunt afectaţi de cutremurul din Nepal. Un milion şi jumătate dintre aceştia au nevoie disperată de alimente, apă şi medicamente. Pagubele se ridică la cel puţin cinci miliarde de dolari, relatează Digi24.ro.

Oamenii care au rude în alte oraşe se grăbesc să plece din Kathmandu, de teama unor noi seisme. Sunt şi oameni care nu au unde să plece şi care de sâmbătă dorm sub cerul liber. Apa şi hrana sunt puţine, iar capitala Nepalului se confruntă şi cu o criză de combustibil.


Citește și despre Cutremurul din Nepal: Peste 2.200 de MORȚI

Puternicul seism a distrus mii de clădiri, printre care se aflau temple şi monumente incluse în patrimoniul UNESCO. Echipe de intervenţie din mai multe ţări caută în continuare supravieţuitori sub dărâmături. Toţi cei care sunt salvaţi ajung la spitalele din oraş, care deja sunt supra-aglomerate. Fiecare colţişor este folosit pentru a trata victimele.


Citește și despre Cutremurul din Nepal, urmat de avalanșe pe Muntele Everest - VIDEO

Seismologii spun că oraşul Kathmandu, capitala Nepalului, s-a deplasat cu trei metri în urma seismului. Imaginile filmate din elicoptere arată amploarea dezastrului din toată ţara. Sate întregi au fost rase de pe faţa pământului şi nu se ştie nimic despre locuitorii lor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter