Actualitate

Cum va fi VREMEA în iunie și iulie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna iulie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IUNIE


Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele multianuale local în sudul, sud-estul şi estul teritoriului, iar în regiunile centrale şi nordice sunt posibile cantităţi peste aceste norme.


IULIE

Temperatura aerului se va situa peste media climatologică a lunii în sud-estul ţării şi local în sud, iar în celelalte regiuni va avea valori apropiate de normal.


Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normal, local, în regiunile centrale şi vestice ale ţării, iar în restul teritoriului vor fi deficitare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter