Actualitate

Musicalul „Undeva în Europa” pe scena Operei Maghiare

Clujenii sunt invitaţi luni, 27 aprilie, ora 18:00, să vizioneze musicalul „Undeva în Europa” la Opera Maghiară de Stat din Cluj Napoca.

Musicalul „Undeva în Europa”, este o poveste emoţionantă cu şi despre copii, o pilduitoare lecţie de viaţă chiar şi pentru adulţi fiind inspirat de filmul omonim realizat de Radványi Géza şi Balázs Béla.

Întâmplările au loc după cel de-al doilea război mondial surprinzând o realitate ignorată de adulţi, aceea a copiilor rămaşi orfani pe străzile oraşelor, fără mijloace de supravieţuire, fără ocrotire sau afecţiune. O lume în derivă în care copiii trebuie să se descurce singuri, să înfrunte primejdii pentru a-şi asigura hrana, să-şi dea curaj, să se consoleze, o lecţie de solidaritate şi candoare, de suferinţă şi puritate, de tragism şi ingenuitate.


Muzica imaginată de Dés László este o împletire inspirată de elemente de jazz, de muzică pop, de marş de canţonetă sau tango, în duete lirice sau dramatice, în coruri şi ansambluri expresive şi emoţionante.

Regia lui Béres László, scenografia şi costumele create de Cristian Gătina, coregrafia lui Jakab Melinda, precum şi conducerea muzicală a dirijorului Kulcsár Szabolcs asigură succesul perpetuu al acestui neobişnuit show. Neobişnuit, deoarece majoritatea artiştilor sunt copii, care alături de câţiva adulţi, cântă, dansează, joacă, dând viaţă unor personaje pe care publicul mic şi mare le-a îndrăgit umplând sala operei la fiecare reprezentaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter