Actualitate

Şapte clujeni, cercetaţi pentru evaziune fiscală şi delapidare

Poliţiştii clujeni cercetează şapte persoane pentru evaziune fiscală şi delapidare. Acestea sunt bănuite că ar fi reţinut şi folosit pentru sine sume de bani bani care trebuiau să ajungă la bugetul de stat sau în conturile firmelor pe care le reprezentau.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au fost identificate şase persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 55 de ani, din judeţele Cluj şi Maramureş, bănuite de evaziune fiscală. Acestea ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

"Persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale din Jucu, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul total a fost estimat la 8.500 de lei. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor şase administratori, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală" au transmis reprezentanţii IPJ Cluj.


De asemenea, angajatul unei societăţi comerciale din Turda este cercetat pentru delapidare, fiind bănuit că şi-a însuşit, fără drept, aproximativ 8.000 de lei.

"Persoana în cauză, de 40 de ani, din Turda, este bănuită că, în decurs de aproximativ două luni, în calitate de angajat al unei societăţi comerciale, şi-ar fi însuşit aproximativ 7.800 de lei. Acesta ar fi obţinut contravaloarea mărfurilor livrate de către firma pentru care presta servicii către un alt agent economic şi nu ar fi predat la casieria unităţii sumele încasate", am mai transmis poliţiştii clujeni.


Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter