Actualitate

Şefii din Primărie călătoresc de 11.000 euro cu avionul

Primăria Cluj-Napoca a stabilit suma necesară pentru călătoriile şefilor cu avionul.

Primăria Cluj-Napoca a publicat un anunţ de achiziţii publice pentru servicii de transport aerian. Suma pusă la bătaie depăşeşte 11.000 euro, fără TVA.

Pe durata unui an, şefii din Primăria Cluj-Napoca se vor deplasa în delegaţii care presupun transport cu avionul, în valoare de peste 11.000 euro, fără TVA. Pentru stabilirea companiilor cu care va fi încheiat un acord cadru pentru aceste servicii, Primăria a publicat un anunţ de achiziţii publice. Acordul cadru va fi încheiat pentru o perioadă de un an cu cel puţin trei operatori economici, banii fiind asiguraţi din bugetul local. Firmele interesate pot depune ofertele până în 2 aprilie, la stabilirea câştigătorului ţinându-se cont de preţul cel mai scăzut. “Autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru cu cel puţin trei operatori economici (numărul maxim fiind nelimitat) atribuind ulterior, prin reluarea competiţiei între operatorii economici semnatari ai acordului-cadru, contracte subsecvente sau comenzii de servicii de transport aerian internaţional şi naţional de pasageri pentru destinaţiile / clasele / durata / condiţiile deplasării stabilite de către autoritatea contractantă în etapa de reluare a competiţiei”, se arată în caietul de sarcini.


Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au precizat că încheierea unui acord cadru este necesară în cazul deplasărilor primarului, viceprimarilor şi şefilor de departamente care merg frecvent în delegaţii astfel că deocamdată nu se cunosc care sunt destinaţiile şi nici numărul de persoane care se vor deplasa cu avionul. “Delegaţii autorităţii contractante efectuează deplasări prin cele mai rapide şi mai economice mijloace de călătorie raportate la natura şi urgenţa deplasării. Serviciile de transport aerian ofertate (rezervarea şi emiterea de bilete de avion) se vor asigura numai prin intermediul companiilor aeriene care au curse regulate (cu sau fără escală)”, mai este precizat în caietul de sarcini.

În anii precedenţi, delegaţii ale Primăriei Cluj-Napoca s-au deplasat în destinaţii precum Germania, la un târg de turism sau Coreea de Sud.

Ultimele Stiri
abonare newsletter