Actualitate

Contestația lui Dan Șova, respinsă de ICCJ

Contestaţia senatorului PSD Dan Şova privind durata de desfăşurare a anchetei procurorilor anticorupţie în dosarul "Turceni-Rovinari" a fost respinsă joi, 16 aprilie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Decizia poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Contestaţia a fost depusă de Şova în 9 aprilie şi analizată, joi de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaşie şi Justiţie, relatează Mediafax.


Senatorul a cerut, astfel, accelerarea procedurilor de urmărire penală.

Potrivit Codului de procedură penală, contestaţia privind durata procesului penal poate fi depusă dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată "nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă".


Conform sursei citate, contestaţia poate fi formulată după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale.

În august 2014, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva lui Dan Şova pentru trei contracte de asistenţă juridică încheiate cu termocentralele Turceni şi Rovinari, pe vremea când fostul ministru al marilor proiecte avea firmă de avocatură. Procurorii spun că societăţile de stat ar fi fost păgubite cu peste trei milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter