Actualitate

TiMAF şi-a lansat o platformă culturală cu finanţare din străinătate

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF) a lansat o platformă culturală care are ca scop “educarea culturală a publicului clujean”. Acest proiect, lansat sub sloganul „ Let’s get ARTivated”, își propune să aducă arta în toate formele ei mai aproape de locuitorii clujeni.

„Ne propunem ca prin această platformă să aducem arta și cultura cât mai aproape de publicul clujean. Platforma culturală TiMAF este un proiect gândit pentru a aduce cultura în cartiere. Acesta se adresează în special tinerilor al căror acces la evenimentele culturale dorim să-l încurajăm. Ne propunem ca prin evenimentele pe care le vom desfășura să aducem cultura cât mai aproape de oameni, să reinvetăm spațiile publice, să îmbinăm diferite arte, să facem cunoscute și alte tipuri de culturi, adică să activăm publicul și să-i creștem interesul în ceea ce privește manifestările artistice” a declarat Bogdan Buta, manager general TiMAF, care a mai precizat că s-a reuşit accesarea unei finanţări nerambursabile în valoare de 505.623,6 lei pentru acest obiectiv.

Zona de desfășurare a evenimentelor nu va fi doar cea centrală, evenimentele fiind gândite să activeze cinci cartiere din oraș.


Prin intermediul „Platformei culturale TiMAF” se vor desfășura, în acest an, evenimente variate, destinate celor opt arte: teatru, muzică, dans, film, literatură și poezie, artă grafică, fotografie și artă tradițională, dar și evenimente în care vor fi îmbinate diferite domenii artistice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter