Actualitate

Articol surprinzător în Ucraina: „Motivul pentru care România va intra în război cu Rusia”

Un articol publicat pe site-ul euromaidanpress.com, care a susținut revolta ucrainenilor împotriva lui Viktor Ianukovici și care susține acum poziția Kievului în conflictul cu separatiștii proruși, oferă argumentele pentru care România ar fi dispusă să lupte cu Rusia în cazul unui război.

Articolul subliniază că, în vreme ce este la adăpost de un eventual atac al Rusiei, România a hotărât să crească cheltuielile cu Apărarea.

Acordul semnat de președintele Klaus Iohannis și de reprezentanții partidelor pe această temă este considerat relevant.


„Dacă România nu ar fi reținută de acordul cu FMI, atunci ar cheltui mai mult pentru Apărare, mult mai mult”, se susține în articolul semnat de Thomas Theiner.

„Și asta deoarece România înțelege că va trebui să lupte cu rușii pe frontul ucrainean, va trebui să scufunde Flota Rusiei la Marea Neagră și va trebui să se pregătescă pentru atacurile cu rachete ale Rusiei, inclusiv rachete cu focoase nucleare. Și dacă nu mă credeți, atunci am un singur cuvânt de spus: Moldova”, subliniază autorul articolului, care oferă o scurtă istorie a Republicii Moldova și a conflictului înghețat din Transnistria.


„Dacă România va ajuta Moldova, Putin ar avea un pretext pentru a deschide un coridor spre Transnistria, parașutând trupe rusești în Odessa, ceea ce va declanșa un război la care vor participa Rusia, Ucraina, România și Republica Moldova. Sau Putin nu va mai aștepta un pretext și va ataca pur și simplu Ucraina, la Odessa sau croind un coridor spre Transnistria sau lansând un atac la Mariupol pentru a deschide un coridor către Crimeea,. În orice scenariu, România va interveni să își salveze oamenii din Moldova de încă un secol de ocupație rusă”, spune autorul articolului, realatează realitatea.net.

Ultimele Stiri
abonare newsletter