Actualitate

GALERIE FOTO Primele poze cu cele 12 avioane de luptă în exercițiile de la Câmpia Turzii

Doisprezece avioane Air Force A-10 au ajuns la Câmpia Turzii unde vor avea loc mai multe exerciții militare pe o perioadă de trei luni de zile.

„Soldații sunt încântați să se integreze și să se antreneze alături de forțele aeriene din România, în special cu Baza 71 de la Câmpia Turzii”, a declarat Locotenentul Colonel Steven Behmer.

„Intenția noastră este să clarificăm faptul că Statele Unite ale Americii este angajată în păstrarea securității și stabilității Estului Europei și suntem dispuși să stăm cot la cot alături de aliații NATO”, a mai spus  Steven Behmer.


Astfel de exerciții militare au mai avut loc la baza militară din Câmpia Turzii. Peste 450 de militari români și americani au participat în perioada 16 martie - 26 martie 2015, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii la exercițiul bilateral Dacian Warhawk. 

Citește și: Peste 450 de militari români și americani, la un exercițiu la Câmpia Turzii


Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a afirmat, duminică 22 martie, la Câmpia Turzii, unde a asistat la un exerciţiu militar româno-american, că în acest an sunt planificate peste 340 de exerciţii de instruire, din care aproximativ 40 vor fi organizate împreună cu partenerii din NATO şi UE. 

Citește și: Armata Română va efectua aproape 350 de exerciţii de instruire în 2015 

Ultimele Stiri
abonare newsletter