Actualitate

Spectacolul „Lucia di Lammermoor”, din nou pe scena Operei Române din Cluj

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă clujenii duminică, 5 aprilie, de la ora 18.30, la o nouă reprezentaţie a spectacolului „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti. Evenimentul liric se bucură de prezența invitaților speciali, tenorii Cosmin Ifrim și Ștefan von Korch.

Spectacolul, al cărui premieră a strălucit în deschiderea Stagiunii lirice 2014-2015, revine pe scena Operei clujene într-o reprezentaţie însuflețită, ce promite să impresioneze din nou publicul prin regia artistică semnată de renumitul regizor italian Mario de Carlo. Noua montare, de o profunzime spirituală deosebită, a fost îndelung aclamată cu ocazia premierei, care a readus cu succes capodopera donizettiană pe scena clujeană, după o absenţă de şase ani.

Opera în trei acte, a cărei premieră mondială a avut loc pe data de 26 septembrie 1835 la Teatro San Carlo din Napoli, are la bază drama scrisă de Walter Scott, ”Bride of Lammermoor”, cu o acţiune ce plasează spectatorii în captivanta Scoţie a sfârşitului de secol XVI. Spectacolul urmăreşte tulburătoarea poveste de dragoste a Luciei, sora Lordului Ashton, obligată de acesta la o căsătorie de convenienţă, în pofida iubirii sale pentru Edgardo di Ravenswood, fiul familiei rivale.


Din distribuție fac parte reputaţii artişti lirici: Diana Țugui, Cosmin Ifrim- invitat, Florin Estefan, Petru Burcă, Ștefan von Korch- invitat, Liza Kadelnik, Florin Pop, acompaniaţi de Corul, Ansamblul de balet şi Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje. Regia artistică, decorurile şi costumele sunt semnate de Mario de Carlo.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim şi online pe  www.eventim.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter