Actualitate

Sute de fermieri au protestat la Cluj. „După cum vă comportaţi la anul asta mâncaţi” – GALERIE FOTO

Fermierii au protestat joi în faţa Prefecturii din Cluj. Ei spun că odată cu eliminarea cotei de lapte nu mai au cum să-şi valorifice producţia şi trebuie să-şi vândă vacile, vedeta protestului fiind un berbec.

Câteva sute de fermierii au venit cu pancarte şi portavoce, strigându-şi nemulţumirile faţă de autorităţi. Aceştia îl acuză de incompetenţă pe Adrian Zaharia, directorul APIA Cluj. „Fermieri în România, Nu căpşunari în Spania”, „După cum vă comportaţi la anul asta mâncaţi”, „Să nu dea Dumnezeu cel sfânt/ Să vrem noi sânge, nu pământ/ Când nu vom mai putea răbda/ Când foamea ne va răscula/ Nu veţi scăpa/ Nici în mormânt” sau „Directorul APIA Cluj=dictator incompetent”, sunt câteva din mesajele pe care protestatarii le-au transmis  autorităţilor pe care le acuză că nu au făcut nimic să preîntâmpine această situaţie.

Cota de lapte este o măsură impusă acum câţiva ani la nivel european, ca să limiteze producţia statelor dezvoltate, ce ameninţau să invadeze ţările abia intrate pe piaţă. Chiar dacă este de opt ani în Uniunea Europeană, România nu este încă pregătită pentru o piaţă liberă a laptelui.

Ultimele Stiri
abonare newsletter