Social

Activităţi ornitologice pentru copii şi tur de observare a păsărilor de Ziua Păsărilor la Cluj

În acest an, pe data de 28 martie 2015 Societatea Ornitologică Română (SOR) din Cluj-Napoca va sărbători „Ziua Păsărilor”. Cu această ocazie specialiştii SOR invită clujenii să participe la o serie de activităţi dedicate tuturor iubitorilor de păsări și natură.

Pentru cei avansați în cunoașterea păsărilor sau dornici de o plimbare în natură organizăm un tur ornitologic în Pădurea Hoia. Principala activitate de aici este observarea păsărilor cu ajutorul instrumentelor optice: binoclu și lunetă. Pentru identificarea tuturor speciilor este folosit determinatorul de păsări, cartea de căpătâi a tuturor ornitologilor şi birdwatcherilor.

"Specialiştii SOR Cluj Napoca vor aduce binocluri şi lunete, dar este posibil ca acestea să nu fie de ajuns. De aceea, participanţii sunt rugaţi să îşi aducă şi ei propriile binocluri. Turul ornitologic va începe de la ora 10:00 din fața Muzeului Etnografic al Transilvaniei", transmit reprezentanţi SOR.


Partea a doua a evenimentului este dedicată copiilor. "Pentru cei mici organizăm o serie de activități pentru o mai bună cunoaștere a păsărilor, tot sâmbătă, 28 martie. Acţiunile demarează de la ora 10,00 în Parcul Central din Cluj-Napoca, zona Cazinoului, în aer liber. Aici, micuţii vor avea ocazia de a observa păsările cu binoclul şi de a afla informații interesante despre comportamentul păsărilor", au mai afirmat aceştia.

Specialiştii SOR Cluj Napoca vor avea cărți cu păsări pentru determinarea speciilor observate, atât în limba română, cât și în limba maghiară, jocuri de determinare a păsărilor, planșe de colorat, planșe pentru măști și zmee. De asemenea, pentru cei mici este organizat şi un concurs de desene intitulat ”Vestitorii Primăverii”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter