monitorulcj.ro Menu
Actualitate

(P) „Iona” de Marin Sorescu, din nou la Salina Turda

Producţia Teatrului Sala Mică - Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salina Turda, au anunţat că spectacolul „Iona” de Marin Sorescu, cu Florin Vidamski, în regia lui Mihaela Panainte, va avea loc în 28 şi 29 martie, de la ora 18:00, la Salina Turda.

Biletele se pot rezerva la numărul de telefon 0364 260 940 sau 0748827432, între orele 09:00 - 17.00. Biletele pot fi achiziţionate online şi pe  https://www.biletmaster.ro/ron/Production/88353/Iona

Preţul unui bilet este de 40 de lei.


Preţul cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 20 de lei.

Spectatorii din Cluj se pot deplasa cu autocarul Cluj - Salina Turda şi retur, costul transportului fiind de 14 lei dus-întors.


Când rezervaţi biletul trebuie să anunţaţi şi rezervarea locului în autocar. Autocarul va pleca spre Salina Turda la ora 17:00, de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, de la intrarea actorilor, din spatele teatrului.

Spectacolul „Iona” s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare, din adâncul Salinei Turda.


Producţia Teatrului Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda, este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal, crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al darmaturgiei româneşti.

„Iona e poezie pură, Iona parcurge un spaţiu iniţiatic şi revine în lume, poate tranformat, poate capabil de a se raporta la ceilalţi, altfel”, a declarat regizoarea Mihaela Panainte.


„Un proiect curajos şi incitant, o provocare frumoasă. Pentru mine acest drum către spectacol a dezvăluit o triplă întâlnire: cu regizoarea Mihaela Panainte - un animator de teatru talentat, care aduce un aport viu şi extrem de original în peisajul teatral românesc; cu textul lui Marin Sorescu - o tulburătoare adâncime, o complexitate ameţitoare a sensurilor şi o mare confruntare pentru orice actor; iar cea de-a treia, cu spaţiul acesta fenomenal din adâncul salinei, care se potriveşte perfect textului”, a mărturisit Florin Vidamski.

Etichete: iona teatru