Actualitate

Ioan Rus: „Adam şi Eva au fost primul corupt şi primul corupător”

Un stat puternic nu este cel care are instituţii de forţă puternice, ci o economie puternică, a declarat, luni, la bilanţul MAI, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, precizând că împotriva corupţiei s-a mai luptat „în valuri” şi altădată, iar efectele s-au văzut sute de ani mai târziu.

„Primul corupător şi primul corupt, dar şi obiectul actului de corupţie l-au facut Adam si Eva. De atunci unii tot interpretează cum s-a întamplat acest lucru”, a comentat Ioan Rus, care în trecut a fost şi ministru de Interne, relatează Gandul.info.

„Un stat puternic nu este un stat care are instituţii de forţă puternice, ci care are o economie puternică. (...) Până la urmă vor trebui să înţeleagă cu toţii că bătălia pentru corectitudine şi progres ne aparţine în egală măsură tuturor. Nu avem de ce să arătăm cu degetul către doamna Codruţa, să o urâm sau să o iubim. Îşi face treaba aşa cum se cuvine, atâta tot că trebuie să ne-o facem şi noi cu toţii”, a spus Ioan Rus, prezent la bilanţul Ministerului Afacerilor Interne.


Rus a adăugat că împotriva corupţiei s-a mai luptat „în valuri” şi altădată. „A mai fost o luptă în istorie: Vlad Ţepeş. A făcut tot aşa. Boierii s-au mutat şi au plecat toţi la turci. Efectele le-am văzut sute de ani de atunci încoace”, a precizat ministrul.

La acelaşi eveniment a fost prezentă şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ea a susţinut un discurs în care a menţionat că una dintre vulnerabilităţile combaterii corupţiei este reprezentată de apropierea dintre anumite cadre MAI de politicieni şi oameni de afaceri locali.

Ultimele Stiri
abonare newsletter