Actualitate

Un proiectil şi o grenadă, găsite în judeţul Cluj, în urma săpăturilor agricole de primăvară

Un proiectil şi o grenadă au fost descoperite vineri, 20 martie, în două localităţi din judeţul Cluj, în urma unor săpături agricole de primăvară.

Foto: Arhivă Foto: Arhivă

Potrivit ISU Cluj proiectilul a fost descoperit în jurul orei 15:40 pe un teren situat la ieşirea din localitatea Iuriu de Câmpie spre Ceanu Mare în timp ce grenada a fost găsită în jurul orei 15:59 pe strada Strada Tineretului din localitatea Turda.

La faţa locului intervine echipa pirotehnică a Departamentului de Pompieri Cluj-Napoca.


"Am fost solicitaţi să intervenim pentru un proiectil, găsit în localitatea Iuriu de Câmpie şi o grenadă, descoperită în localitatea Turda. Ambele obiecte priotehnice au fost descoperite în urma săpăturilor agricole prilejuite de venirea primăverii. Colegi mei vor interveni prima oara pentru a recupera grenada din Turda apoi se vor deplasa in localitatea Iuriu de Câmpie pentru a recupera proiectilul", a declarat pentru Monitorul de Cluj Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Potrivit aceleaşi surse pâna la sosirea echipei ce pirotehnici cele doua obiecte pirotehnice vor fi păzite de un echipaj local al IPJ Cluj.


"Până când colegi mei vor reuşi să ajungă la faţa locului, în ambele situaţii, pentru a ridica, transporta şi depozita obiectele explozive în vederea distrugerii lor, acestea vor fi păzite de câte un echipaj local al IPJ Cluj pentru că, fiind vorba despre muniţii din timpul Primului sau Celui de-al Doilea Război Mondial, acestea sunt destul de periculoase şi încă fac numeroase victime în rândul oamenilor deoarece au o durată de rezistenţă destul de mare şi se pot declanşa oricând", a mai adăugat Andrei Biriş.

Etichete: isu cluj proiectil
abonare newsletter