Actualitate

Primele măsuri în cazul femeii care a fost trimisă cu sângele în pungă la un laborator de analize

După ce Monitorul de Cluj a prezentat cazul lui Zirbo Florea, o clujeancă de 55 de ani, stabilită în Italia de 14 ani, care a fost trimisă cu sângele tatălui ei într-o pungă pentru analize, Institutul Inimii ”Nicolae Stăncioiu” a demarat o anchetă internă.

Doctorul Adrian Molnar, directorul Institutului Inimii ”Nicolae Stăncioiu”, a declarat că s-a autosesizat cu privire la acest caz, după ce a citit despre el în Monitorul de Cluj şi că a anunţat consiliul de etică, care va face o anchetă internă.

”Ieri sau alaltăieri, s-a terminat un reactiv, ce era necesar pentru a face analiza de care avea nevoie pacientul de 84 de ani. Urma să trimitem proba la un laborator cu care colaborăm atunci când mai întâmpinăm astfel de cazuri. Analiza era gratuită, dar fiica pacientului a insistat să ducă ea personal proba. Medicul care a prelevat sângele a cedat în urma insistenţelor şi astfel femeia a plecat cu eprubeta cu sângele tatălui ei. La noi în spital nu s-a mai practicat aşa ceva. Colega mea a cedat insistenţelor fiicei pacientului. Nu este corect cum a procedat şi nu sunt de acord cu ce a făcut. Există un consiliu de etică, ce va analiza această situaţie şi va lua măsurile corespunzătoare”, a precizat dr. Molnar, citat de gandul.info.


Pentru că spitalul nu avut un reactiv, Zirbo Florea a decis să ia de la medic, pe propria semnătură, o eprubetă cu sânge şi să plece cu ea la un laborator privat. Ajunsă la laboratorul privat, i s-a spus că nu îi pot primi proba de sânge, pentru că nu respectă protocolul, nefiind transportată corespunzător.

Ultimele Stiri
abonare newsletter