Actualitate

Razii ale poliţiştilor în Turda şi Gherla. Ce au descoperit oamenii legii? – VIDEO

Poliţiştii din Turda şi Gherla au efectuat vineri, 6 martie 2015, un control pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a comerţului ilicit, precum şi a abaterilor rutiere.

Acţiunea poliţiştilor a avut loc între orele 09:00-13:00, pe raza municipiului Turda şi a comunelor arondate, iar în cadrul controlului au fost verificaţi peste 40 de  producători agricoli. Totodată, au fost legitimate aproximativ 200 de persoane şi au fost oprite în trafic, pentru control, peste 130 de autovehicule. 8 persoane, bănuite de comiterea unor fapte ilicite, au fost conduse la sediul unităţii de poliţie.

„În acţiune au fost angrenaţi poliţişti de investigaţii criminale, investigare a fraudelor, ordine publică, rutieri şi criminalişti. S-au făcut verificări în pieţe agro-alimentare şi localuri publice, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, precum şi a contrabandei cu produse accizabile. Activităţile au vizat, de asemenea, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale. S-a acţionat pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni”, au transmis reprezentanţii IPJ Cluj.


De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea circulaţiei, precum şi pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave. Au fost vizate şi transporturile ilicite de mărfuri.


În urma verificărilor au fost aplicate 45 de amenzi, în valoare de circa 20.000 de lei, pentru comerţ ilegal. Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri, precum ţigări, în valoare de circa 4.000 de lei, şi a fost confiscat material lemnos, fără documente de provenienţă, de circa 2.000 de lei.

Razie şi în Gherla

De asemenea, între orele 7:00-12:00, poliţiştii din Gherla au demarat la rândul lor o acţiune de control în cadrul căreia au fost legitimate peste 140 de persoane şi au fost oprite, pentru control, 125 de autovehicule.


Pentru neregulile constatate, poliţiştii au dat 34 de amenzi, în valoare de circa 9.000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, pentru nerespectarea regulilor privind ordinea şi liniştea publică şi pentru paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter