Actualitate

Violonistul Gabriel Croitoru cântă la Cluj cu celebra vioară Guarneri a lui George Enescu

Unul dintre cei mai mari violoniști ai României, Gabriel Croitoru cântă la Cluj pentru a sprijini copiii și tinerii dependenți de dializă îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”.

Astăzi, începând cu ora 18.30, în Sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca va avea loc un concert extraordinar susținut de marele violinist Gabriel Croitoru.
 Alături de unul dintre cei mai virtuoși artiști ai coardelor din lume, cei mai buni instrumentiști pe care i-a dat școala clujeană de muzică în ultimii 10 ani conduși de tânărul și talentatul dirijor Adelin Cătinean  vor interpreta „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.
Acest regal muzical are ca scop strângerea de fonduri pentru 100 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”, fundație de caritate care este și organizatorul evenimentului umanitar.

„Am fost onorat de invitația foarte talentatului dirijor clujean, Adelin Cătinean de a concerta la Cluj pentru a susține alături de sute de clujeni, copiii cu suferințe cronice de rinichi a căror viață scurtă și plină de suferință depinde de un aparat. Sper din tot sufletul ca iubitorii de muzică cultă din Cluj dar și oameni cu dare de mână să umple până la refuz superba sală  Auditorium Maximum și să le oferim acestor tineri care își suportă cu atâta demnitate suferința o dovadă puternică de solidaritate și empatie”, a declarat vilonistul Gabriel Croitoru


„Mă bucur din suflet că doi artiști de excepție, Maestrul Gabriel Croitoru dar și excelentul dirijor clujean Adelin Cătinean alături de 22 de instrumentiști extraordinar de talentați și-au deschis inima și prin muzică de foarte bună calitate invită clujenii la începutul acestei primăveri să vină la un concert umanitar în beneficiul a peste 100 de copii cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal.  Sunt convins că Duminică, 1 Martie la ora 18.30, sala Auditorium Maximum de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca va fi plină de clujeni cu sufletul curat care se vor delecta cu un spectacol artistic desăvârșit și în același timp, prin plata unui bilet vor acoperi o mică parte din nevoile complexe de îngrijire a unor copii a căror viață depinde de un aparat. Acest eveniment, cultural și umanitar deopotrivă, se încadrează perfect în ceea ce trebuie să fie „Clujul Capitală Culturală a Tineretului-2015” , tineri artiști, cântă pentru copii și tineri suferinzi” a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta.

Prețul de intrare la acest concert este de 25 de lei. Bilete se mai găsesc la Agenția Eximtur din Iulius Mall și la fața locului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter