Actualitate

Clujul are totem colorat și multilingvist

Totemul CLUJ 2015, o instalație la scară mare care să îi dea Capitalei Europene a Tineretului identitatea de care avea nevoie în acest an, a fost inaugurată vineri seara în Parcul Central din municipiu.

Elementul care face parte dintre proiectele Youth@Cluj-Napoca 2015, și care a fost realizat cu ajutorul I love Cluj și a zece designeri, cuprinde, între literele Cluj2015, diferite cuvinte uzuale pentru cei care vin în această localitate, și sunt distribuite aleatoriu în cele 63 de casete care au fost creionat special pentru totem. Proiectul a fost inițiat de Asociația Studenților Arhitecți Cluj (AStA Cluj).

Organizatorii au încredere că va fi o atracție pe tot parcursul anului în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, o oprire obligatorie în itinerariul turiștilor și un motiv în plus pentru clujeni să iasă la o plimbare în Parcul Central.


Conceptul întregului obiect a fost de a introduce printre literele și cifrele CLUJ 2015 mesaje care comunică valorile orașului în care locuim, primele lucruri la care ne gândim când spunem „Cluj” și câteva dintre principalele obiective turistice care pot fi vizitate în regiune. Mesajele sunt exprimate prin cuvinte cheie, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului și expuse în 63 de casete.

Creativitate, inovație, artă sau educație sunt doar câteva exemple dintre cuvintele incluse în „totemul Cluj 2015” reprezentate în cele cinci limbi, astfel: 13 în engleză, 14 în română, 12 în maghiară, 11 în franceză și tot 11 în germană.


Celelate două casete includ inima simbol al comunității „I love Cluj” și „2021”, anul în care România va găzdui un oraș Capitală Europeană a Culturii. Echipa Youth@Cluj-Napoca 2015 susține cu tărie candidatura Clujului pentru acest titlu, motiv pentru care nu putea lipsi dintr-un simbol dedicat orașului în acest an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter