Actualitate

Mărţişoarele din pietre preţioase, vedetele Expo Mineralia de la Iulius Mall

O ediţie specială a Târgului Internaţional de Minerale, Roci şi Bijuterii Expo Mineralia, care sărbătoreşte venirea primăverii, îi aşteaptă pe clujeni la Iulius Mall. Vizitatorii vor putea să aleagă mărţişoare inedite sau cadouri deosebite pentru persoanele dragi din viaţa lor.

Până duminică, 1 martie 2015, clienţii Iulius Mall sunt invitaţi să completeze sesiunile de cumpărături cu un târg de bijuterii şi accesorii din pietre preţioase şi semipreţioase.

Peste o tonă de ametist, expus la Expo Mineralia

Această ediţie a Târgului Internaţional de Minerale, Roci şi Bijuterii Expo Mineralia, organizată la parterul Iulius Mall, este dedicată ametistului, piatra spiritualității şi a succesului în afaceri.


Clujenii vor putea achiziţiona podoabe şi decoraţiuni realizate din piatră purpurie, precum cercei, brăţări, coliere, inele şi broşe, ideale pentru a fi dăruite persoanelor dragi.

În plus, organizatorii pun la dispoziţia clienţilor, pentru a fi admirate, dar şi cumpărate, roci brute de ametist. “Ametistul este vedeta acestei ediţii a târgului de aceea expunem aproximativ o tonă din acestă piatră semipreţioasă, pe care cei interesati o pot achiziţiona fie în forma ei brută, fie prelucrată, sub formă de bijuterii. Celebrăm ametistul datorită valorii lui simbolice şi a proprietăţilor sale”, a afirmat Ciprian Timisescu, organizatorul Expo Mineralia.


Ametistul este considerat simbolul spiritualităţii, al mulţumirii interioare şi al succesului în afaceri, având un efect calmant asupra agitaţiei fizice şi psihice. Se spune că persoanele care poartă această piatră semipreţioasă şi îi cunosc proprietăţile reuşesc să atingă armonia spirituală şi să aibă control absolut asupra gândurilor şi emoţiilor. Din punct de vedere estetic, ametistul este o expresie a eleganţei şi a sobrietăţii, caracteristici specifice, de altfel, nuanţei de mov roial regăsită şi în sclipirea delicatului mineral.

O altă vedetă a Expo Mineralia este un smarald deosebit, provenit din Munţii Urali. “La cererea publicului expunem din nou smaraldul de aproape 4 kilograme din Munţii Urali. La celelalte ediţii ale târgului de bijuterii foarte multă lume ne-a întrebat despre acest smarald aşa că în ediţia de acum am decis să îi dedicăm un loc special, într-o vitrină, unde să poată fi admirat de toată lumea”, a mai spus Ciprian Timisescu.


Mărţişoare din pietre preţioase şi semipreţioase

Cei care se pregătesc pentru Ziua Femeii vor găsi la târg peste 150.000 de articole, realizate din mai mult de 180 de tipuri de roci, flori de mină, geode, cristale, lemn, pietre preţioase şi semipreţioase, aduse din 50 de ţări ale lumii.

“Pentru că se apropie luna martie şi noi prezentăm, în cadrul târgului, foarte multe mărţişoare cu minerale. Celebrăm sărbătorile specifice acestei luni, 1 Martie şi Ziua Femeii, printr-o colecţie de mărţişoare mai deosebită, realizate din bijuterii cu pietre preţioase şi semipreţioase. Preţul unor astfel de mărţişoare porneşte de la 5 lei şi poate ajunge până la 200 de lei, în funcţie de valoarea pietrelor şi a materialelor folosite pentru realizarea lor”, a mai adăugat organizatorul Expo Mineralia.


Potrivit expozanţilor, la această ediţie a târgului, cele mai căutate produse sunt mărţişoarele şi bijuteriile care vor fi oferite apoi cadou. “Avem şi o gamă variată de mărţişoare. De la tradiţionalele mărţişoare, cele care se pun în piept, bărţărele şi broşe tot sub formă de mărţişoare pentru că acum lumea a început să fie din nou mai tradiţională şi optează pentru un mărţişor. În rest, este o expoziţie de bijuterii, aşa cum v-am obişnuit. Lumea este interesată cel mai mult să cumpere bijuteriile din pietre preţioase şi semipreţioase, în special pentru a fi apoi oferite cadou, dar şi pentru uz personal. De asemenea, se caută şi pietrele în formele lor brute. Sunt apreciate perlele naturale de cultură dar şi colecţia de bijuterii din chihlimbar, iar preţurile sunt accesibile”, a afirmat Elisabeta Ariciuc, unul dintre expozanţii de la Expo Mineralia din Iulius Mall.

Dacă unii vin la Târgul Internaţional de Minerale, Roci şi Bijuterii Expo Mineralia pentru a cumpăra ceva special pentru cei dragi, alţii vizitează târgul doar pentru a admira exponatele. “Eu de fiecare dată când expun aici vin să admir bijuteriile pentru că sunt pasionată de bijuteriile cu pietre. Îmi plac pentru că sunt foarte colorate si au texturi interesante. Mi-aş dori să îmi pot lua de fiecare dată câte ceva”, a afirmat una dintre vizitatoarele expoziţiei.


Cunoscătorii vor găsi aici şi piese rare, cum ar fi spinelul roşu, nenumărate rubine, safire şi diamante, cu ajutorul cărora vor reuşi să le surprindă pe femeile din viaţa lor. Clujenii pot afla care sunt proprietăţile fiecărei pietre, ce se potriveşte zodiilor şi tipurilor de personalitate sau cum pot influenţa starea de sănătate, astfel încât să aleagă darul potrivit.

Nu doar pietrele şi bijuteriile din pietre preţioase şi semipreţioase sunt căutate de clujeni ci şi rocile şi mineralele. “Am cumpărat o agată pentru soţul meu pentru că este pasionat de minerale. M-am bucurat că în cadrul târgului am găsit o gamă mare de exponate şi că am reuşit să îi cumpăr o piatră pe care nu o avea” a spus o altă vizitatoare a expoziţiei.

La târg sunt prezentate şi decoraţiuni realizate din roci de sare din Himalaya, lămpi, ceasuri de masă şi vaze care, pe lângă efectul estetic, au şi beneficii terapeutice pentru bolile de respiraţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter