Actualitate

Cum arată camerele intime ale Penitenciarului Gherla? - FOTO

Un fotograf român a realizat o serie de fotografii ce surprind imagini din camerele intime ale penitenciarelor din ţară, printre care şi cel de la Gherla.

Fotograful Cosmin Bumbuţ a început, în 2008, un proiect prin care vroia sa surprindă spatiile intime din interiorul penitenciarelor din ţară. De atunci şi până în prezent a reuşit să fotografieze 35 de penitenciare, printre care şi cel de la Gherla, iar fotografiile făcute au fost postate pe site-ul personal. În acest an, el are în plan să imortalizeze camerele intime din încă cinci penitenciare.

"După 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, s-au schimbat mai multe lucruri în penitenciare, iar unul dintre ele a fost dreptul la vizita intimă. Mai exact, fiecare deţinut care are o soţie sau o iubită poate să beneficieze, o dată la trei luni, de o vizită de două ore într-o încăpere din penitenciar dedicată acestui lucru. Dacă se căsătoreşte în închisoare, deţinutul are dreptul ca, după ceremonie, să petreacă 48 de ore în camera intimă şi să primească o vizită pe lună în primul an", a scris el pe site-ul său.


La Penitenciarul de la Gherla sunt amenajate două camere intime, dotate cu pat matrimonial, televizor, frigider, cuptor cu microunde și grup sanitar propriu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter