Actualitate

Cât costă Untold Festival si cine se va ocupa de organizarea lui

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei SHARE, coordonatoarea programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europenă a Tineretului, bugetul Untold Festival este estimat la aproximativ 4 milioane euro iar de organizarea lui se va ocupa firma “European Event Services” din Germania.

Diana Apan, purtătorul de cuvânt Cluj-Napoca 2015 Capitala Europenă a Tineretului, a afirmat că pentru organizarea Untold Festival au fost depuse trei oferte, două de la firme din Gemania şi una de la o firmă din Ungaria, iar în etapa de selecţie Federația SHARE a urmărit toate prevederile legale analizând ofertele primite în baza criteriului prețului cel mai mic și a specificațiilor din caietul de sarcini.

“Am căutat să ajungem direct la artiști; am solicitat oferte de la mai multe entități de la nivel internațional și chiar direct de la artiști, care ne-au direcționat de fiecare dată către agenții lor de booking. În urma procedurii prezentate în cele de mai sus, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de firma “European Event Services” din Germania. Celelalte firme care au depus oferte sunt “DEAG” din Germania și “Broadway” din Ungaria”, a declarat Diana Apan.


Tarifele artiştilor nu sunt “bătute în cuie”

În ceea ce priveşte sumele pentru care artiştii vin să concerteze în cadrul Festivalului Untold, potrivit purtătorului de cuvânt Cluj-Napoca 2015 Capitala Europenă a Tineretului, Diana Apan, acesta nu sunt “bătute în cuie” ci variază în funcţie de ofertele pe care artiştii le mai primesc în aceeaşi perioadă.

 “Menționăm, așa cum au declarat și alți organizatori de evenimente, faptul că artiștii nu solicită o sumă fixă, nu există prețuri “bătute în cuie”, ci solicită și acceptă sau nu o ofertă; sunt multe variabile care se iau în calcul, spre exemplu, costurile diferă dacă e vorba de un eveniment de 6.000 de persoane sau unul de 60.000, eveniment organizat în club sau live, pe stadion ș.a.m.d. Totodată, este știut faptul că dacă mai mulți organizatori de evenimente din aceeași țară contactează managementul unor artiști, prețurile vor începe să crească și se pot chiar dubla” a mai adăugat ea.


Potrivit Dianei Apan un rol important în atragerea artistilor la Untold Festival l-a avut si faptul că anul acesta Cluj-Napoca a fost desemnată Capitala Europenă a Tineretului. “Ne bucură să știm că pentru artiștii confirmați până acum la Untold Festival a contat mult atât conceptul de festival pe care l-am prezentat cât și faptul că suntem Capitala Europeană a Tineretului 2015. Totodată, ajungând prin această procedură de achiziție direct la booking agent, am reușit să evităm comisioane și alte taxe suplimentare ale agențiilor de intermediere” a mai spus ea.

4 milioane euro, costul Untold Festival

În ceea ce priveşte costurile totale ale organizării Untold Festival acesta se ridică la aproximativ 4 milioane de euro. Federatia  SHARE a obţinut deja aproximativ 400.000 euro de la Primăria Cluj-Napoca iar restul banilor vor trebui atraşi din fonduri private: sponsorizări şi parteneriate.


"În urma concursului public, a selecției de proiecte organizată de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca la sfârșitul anului 2014, Federația SHARE Cluj-Napoca a beneficiat de o finanțare nerambursabilă de 1,8 milioane de lei (cca. 400.000 euro) care au fost alocați prin HCL. Aceste fonduri au fost utilizate în întregime de Federația SHARE pentru rezervarea primilor artiști care vor concerta la Untold Festival, urmând ca echipa de proiect să atragă restul finanțărilor necesare, până la valoarea totală a contractului de 4.068.000 lei, din alte surse – fonduri private: sponsorizări, parteneriate, etc. Bugetul total al festivalului este actualmente estimat la 4 milioane euro; implicit, fondurile publice de care am beneficiat reprezintă cca. 10% din totalul bugetului necesar pentru acest proiect. Având în vedere prevederile contractului pe care Federația SHARE l-a semnat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru finanțarea specificată (1,8 milioane lei), avem obligația de a respecta procedurile de achiziție public" a mai declarat Diana Apan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter