Actualitate

Clujenii se pot bucura de două noi parcuri

<p><img src="documente/stories/06_iunie/02_ziua/04-inaugurare parc copii pe strada tulcea am 26.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucrările în parcurile Tulcea şi Mehedinţi au fost finalizate.</p>

 

 


Primele două parcuri realizate în integralitate în Cluj-Napoca după Revoluţie au fost inaugurate azi, chiar de Ziua Copilului, de către primarul Sorin Apostu. Unul dintre parcuri se află în cartierul Între Lacuri, pe strada Tulcea, iar cel de-al doilea în Mănăştur, pe strada Mehedinţi.

 


Terenul în suprafaţă de 1,5 hectare pe care se întinde acum parcul de pe Tulcea a fost înainte plin de moloz şi stufăriş, însă municipalitatea a reuşit să schimbe zona în doar câteva luni. „1 iunie este o zi care întotdeauna ne face să fim un pic altfel, să redevenim copii. Profit de această ocazie ca să le dăruiesc copiilor clujeni două noi parcuri. Pe strada Tulcea era nevoie de o asemenea locaţie, amplasată pe o suprafaţă de 1,5 hectare. Acest spaţiu a fost al Primăriei, se pierduse, l-am reobţinut şi l-am transformat într-o locaţie complexă. Aici există şi aparate de fitness şi pistă de role şi pistă de biciclete, locuri de joacă pentru copii, un teren de baschet şi nelipsita fântână arteziană din toate parcurile clujene. Investiţia a fost realizată în integralitate de Primăria municipiului Cluj-Napoca şi se ridică la suma de 950.000 de lei. A fost o investiţie necesară, pe care am cules-o ca şi dorinţă la întâlnirile de cartier pe care le-am avut cu cetăţenii din această zonă”, a explicat primarul Clujului.

 


 

Teren plin de moloz, transformat în parc


 

El a mai specificat că pentru curăţarea zonei a fost nevoie de intervenţii complexe. „Era un teren abandonat, plin de moloz. Am dus aproape 180 de bascule de moloz din zona aceasta. Am drenat mlaştina care era aici şi am realizat un foişor pentru pensionari unde ei să poată juca şah sau table”, a mai arătat primarul. Noul parc din cartierul Între Lacuri a fost luat cu asalt de copii însoţiţi de părinţi sau bunici încă de la primele ore ale dimineţii. Oamenii i-au mulţumit primarului pentru noul parc, iar unii au sugerat chiar pază pentru acesta în aşa fel încât aparatele montate aici să nu fie vandalizate. În parcul de pe Tulcea au fost montate 30 de bănci, nouă ansamble de joacă, cinci aparate de fitness, patru mese cu băncuţe şi un foişor. De asemenea, au fost montate pavele de cauciuc sub aparatele de joacă şi cele de fitness, s-a împrejmuit terenul de baschet şi au fost plantaţii 44 de arbori.


 

Parc nou şi în Mănăştur

 

Tot azi, primarul a inaugurat şi parcul creat în cartierul Mănăştur, care a costat în jur de 500.000 de lei. „În Mănăştur lipsesc spaţiile verzi, locurile de joacă şi parcările. Astăzi inaugurăm un parc, iar în a doua jumătate a anului îl inaugurăm pe al doilea. Parcul a fost creat după acelaşi concept ca şi cel de pe Tulcea – pistă de role, pistă de biciclete, aparate de joacă şi de fitness”, a spus primarul Sorin Apostu despre al doilea parc. Reprezentanţii municipalităţii au explicat că, în prezent în Cluj-Napoca există 330 de locuri de joacă, dar se caută şi alte locaţii pentru amenajarea unora noi.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter