Actualitate

Călugăr mumificat acum 200 de ani. Budiştii spun că este viu şi meditează - VIDEO

Un călugăr mumificat acum 200 de ani a făcut furori în întreaga lume. Potrivit veteranilor budişti, el este viu și într-o stare profundă de meditație. Preotul a fost găsit pe 27 ianuarie, în districtul Ulan Bator din Mongolia.

Acum, călugărul mumificat este supus unor examinări medico-legale, informează ştiriletvr.ro. Se crede că regiunea rece în care a fost găsit a păstrat corpul  în stare bună, înfășurat în piele de animal. Unii experți susțin că  mumia a fost găsită în această poziţie deoarece se afla într-o stare spirituală rară, cunoscută sub numele de „tukdam”. Și tot experţii susţin că el nu este mort.

„Am avut privilegiul de a avea grijă de niște călugări care au ajuns în stadiul tukdam” a spus pentru „Siberian Times” doctorul Barry Kerzin, cunoscut pentru îngrijirea lui Dalai Lama.


„În cazul în care persoana poate rămâne în această stare timp de mai mult de trei săptămâni, deşi se întâmplă rar asta,  corpul tău incepe să se micşoreze treptat și, în cele din urmă, tot ce rămâne sunt parul, unghiilor și hainele. În aceste cazuri, persoanele care locuiesc în apropierea călugărului vor vedea un curcubeu strălucind pe cer timp de mai multe zile consecutive. Călugărul capabil să continue în această stare meditativă, poate deveni un Buddha. Pentru a atinge un astfel de nivel spiritual, meditatorul poate ajuta, de asemenea, pe alții și toţi  simt în jur o bucurie profundă”, a declarat Kerzin.


Potrivit lui Ganhugiyn Purevbata, profesor de budism la Art Institute din Mongolia, călugărul „este așezat în poziția lotus, cu mâna stângă deschisă ce simbolizează recitarea Sutra. Acesta este un semn că guru nu este mort, dar în meditație foarte adâncă, în conformitate cu tradiția străveche de budist Lamas", a spus Purevbata.

Ultimele Stiri
abonare newsletter