Actualitate

Poliţistul care a comis accidetul mortal din Căpuş mai are la activ accidente sub influenţa alcoolului

În urmă cu doi ani, un agent din Cluj a provocat un accident după ce s-a urcat beat la volan. Zilele trecute acelaşi poliţist a accidentat mortal un om, fiind tot sub influența băuturilor alcoolice

Un accident rutier mortal a avut loc miercuri dimineața, 28 ianuarie, în jurul orei 06:45, la ieșire din localitatea Căpușu Mare. Potrivit polițiștilor clujeni, șoferul vinovat este un poliţist de la poliţia de frontieră. Acesta era beat.

 Polițiștii care au ajuns la fața locului susțin că, în momentul în care agentul a fost pus să sufle în aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,53 grame alcool în sânge. La audieri, autorul accidentului a declarat că s-a distrat și a băut toată noaptea de miercuri spre joi. Agentul a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi a fost arestat pentru 30 de zile.


Potrivit evz.ro în anul 2012, mai exact în data de 21 februarie 2012, agentul a comis un accident de circulație, afându- se sub influența băuturilor alcoolice. Analizele efectuate au demonstrat că polițistul avea o alcoolemie de 1,30 grame alcool în sânge,.

În momentul în care a comis accidentul de circulație, care a fost înregistrat la ora 0,15, polițistul a fost ajutat de colegii lui care l-au dus la spital pentru recoltarea de sânge abia la ora 1.37, după aproape o oră și jumătate.


În timp ce era anchetat penal, iunie 2012, agentul a solicitat să se efectueze o expertiză medico legală pentru calculul retroactive al alcoolemiei, fapt cu care procurorul de caz a fost de acord. Pentru efectuarea acestei expertize, agentul a declarat, în prima fază, că a băut trei beri, în doar două ore. Concluzia legiștilor de la IML Cluj a fost că agentul avea la momentul comiterii accidentului o alcoolemie de 1,50 grame alcool în sânge.

Agentul a solicitat o nouă expertiză de recalculare a alcoolemiei, care a fost efectuată în luna noiembrie 2012, profitând de o scăpare a legii. Prima expertiză a fost efectuată pe baza declarației la cald, dată imediat după comiterea accidentului, în timp ce a doua expertiză a fost efectuată după declarația pe formularul de inculpat. De data aceasta, agentul a declarat că a băut „200 grame de coniac Jidvei și o bere Tuborg”. Expertiza a fost efectuată în baza noilor date din declarația dată, concluzia finală fiind că alcoolemia de la momentul producerii accidentului era de 0,75 grame alcool la mie. Cu această ultimă concluzie, procurorul de caz a închis dosarul penal și a dispus ca agentul să fie amendat contravențional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter