Actualitate

VIDEO Cine este proprietarul cabanei unde s-a ascuns evadatul Alexandru Bartuş

Evadatul din arestul IPJ Cluj, Alexandru Cristian Bartuş, a fost prins într-o casă de vacanţă de la marginea oraşului Alba Iulia.

sursa foto adevarul.ro Corneliu Bişboacă, fiul proprietarului cabanei sursa foto adevarul.ro Corneliu Bişboacă, fiul proprietarului cabanei

Proprietarul cabanei este un instructor auto şi taximetrist din Alba Iulia. Ca să nu fie recunoscut, Cristian Bartuş şi-a ras barba şi şi-a vopsit părul blond. Acesta a declarat că s-a asuns în cabană după ce a văzut o fereastră deschisă.

Cabana de vacanţă este situată la circa 5 kilometri de centrul oraşului Alba Iulia, în suburbia Miceşti. La câteva ore de la intervenţia poliţiei, Corneliu Bişboacă, fiul proprietarului a mers să dea de mâncare celor doi câini care ”păzesc” proprietatea, scrie adevarul.ro.


Corneliu Bişboacă (foto) a afirmat, iniţial, că nu ştie nimic despre faptul că în cabana proprietatea familiei lui a fost prins Alexandru Cristian Bartuş. În final a admis că a aflat despre intervenţia poliţiei, dar a spus ca nu are nicio legătura cu evadatul. Tatăl acestuia este instructor auto în Alba Iulia. Cabana respectivă a fost construită în urmă cu aproximativ doi ani şi era locuită temporar.


Corneliu Bişboacă a afirmat joi, 29 ianuarie, că în prezent nu mai locuieşte nimeni în cabană şi că vine periodic pentru a da de mâncare la câini. Periodic la cabană se adunau mai mulţi tineri, probabil din cercul de prieteni ai celor doi fii ai proprietarului, care organizau chefuri. O parte dintre maşinile cu care veneau participanţii la chefuri aveau numere de înregistrare străine. Vecinii susţin că ultima petrecere a avut loc cu ocazia Revelionului.

“Cu sprijinul structurilor de specialitate centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au depistat bărbatul evadat din arestul IPJ Cluj. La prinderea acestuia au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Din cercetări a reieşit că cel în cauză s-ar fi ascuns într-o casă de vacanţă din municipiul Alba Iulia. Cel în cauză a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, de unde urmează a fi preluat de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba un alt bărbat, de 25 de ani, din Alba Iulia,  bănuit că l-ar fi sprijinit pe cel în caută să se ascundă. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, anunţa ieri IPJ Cluj.


Alexandru Bartuş, împreună cu alţi trei deţinuţi, a reuşit să evadeze din arestul IPJ Cluj în după amiaza zilei de 17 ianuarie.

Cei patru bărbați au reușit să fugă dintr-un spațiu destinat activităților sportive după ce au desprins un grilaj de fier și au profitat de neatenția agenților, care erau ocupați să imobilizeze un alt deținut, cu probleme psihice.


În iunie 2011, Alexandru Cristian Bartuş a fost condamnat în Franţa la zece ani de închisoare după ce a rănit mortal un locuitor din Rennes-sur-Loue în timpul unui jaf.

Ultimele Stiri
abonare newsletter