Actualitate

Un clujean a zburat pentru prima oară pe aripile unui avion - GALERIE FOTO

Sveatoslav Vizitiu, un iubitor al sporturilor extreme din Cluj, și-a îndeplinit de curând visul de a zbura pe aripile unui avion și a avut prima experiență de „wing-walking”, în Seattle, SUA.

Sveatoslav Vizitiu, în vârstă de 29 de ani, este câștigătorul României la concursul internațional „Pitch your First”, organizat în 10 țări. El a zburat la o înălțime de peste 4500 m, cu o viteză de peste 270 km/h, direct pe aripile unui avion Boeing Stearman din 1943.

„M-am uitat la un moment dat la un film vechi, în care o fată se plimba pe aripile avionului și mi-am zis că aș vrea să fac și eu așa ceva. Și iată cum visul meu a devenit realitate, cu ajutorul Vodafone: am zburat pentru prima oară pe aripile unui avion, la o înalțime incredibilă - practic, înălțimea de la care se sare, de obicei, cu parașuta. Îmi amintesc că, în primele 10 secunde, m-am blocat: a fost foarte greu să fac un selfie, din cauza vântului, dar am reușit și m-am bucurat enorm că am putut să trimit poza imediat soției mele”, a declarat Sveatoslav Vizitiu, câștigător „Pitch your First”.


„Concursul Pitch Your First a fost o ocazie specială pentru români de a își transformă visele în experiențe minunate. Am avut sute de înscrieri în competiție, iar publicul a votat online și și-a susținut favoriții. Suntem încântați ca Sveatoslav a reusit «sa zboare» pe aripile unui avion și să împărtășească această performanță cu cei dragi lui”, a spus Laura Barbu, director brand and marketing communication la Vodafone România.

Pasiunile lui Sveatoslav

Sveatoslav Vizitiu s-a născut pe 6 mai1985, în Vladivostok (Rusia) și locuieste în Cluj-Napoca din anul 2004. A venit în România pentru studii, fiind student al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare. Ulterior, a urmat cursurile programului de master în Managementul Afacerilor în cadrul aceleiași universități, iar în prezent, este doctor în Inginerie Electrică.


Este pasionat de sporturile extreme de mic: primul sport pe care l-a practicat a fost  kick-boxing, la șase ani. Au urmat apoi, pe rând: karate, trambulina profesională, înot, judo, arte marțiale, scuba diving, bungee jumping, sărituri cu parașuta, cu parapanta și mersul cu motocicleta.

Concursul internațional „Pitch your First” a fost lansat de Vodafone Group în luna mai, 2014, in 10 tari, printre care și România. Inițiativa a fost menită să îi incurajeze pe oameni să facă lucruri extraordinare pentru prima oara, cu ajutorul tehnologiei mobile.


Cele 10 țări în care Vodafone Group a desfășurat concursul au fost Italia, Egipt, Ungaria, Marea Britanie, Spania, Africa de Sud, Qatar, Olanda, Germania și România.

Etichete: avioane
Ultimele Stiri
abonare newsletter