Actualitate

Instructor de fitness şi aerobic sau personal trainer, job-uri pentru mediul rural

21 de persoane vor beneficia de formare în domenii precum croitor, instructor de fitness, instructor aerobic, instructor aerobic şi fitness, personal trainer, într-un proiect derulat din fonduri europene.

Proiectul “Economie Socială de la A la Z” lansează pe piaţă două structuri ale economiei sociale - o platformă online de fitness şi un atelier de croitorie în cadrul cărora vor fi angajate inclusiv 15 persoane, dintre care 12 aparținând grupurilor vulnerabile din regiunea Nord-Vest.

Beneficiarii proiectului sunt persoanele cu dizabilităţi, familii care au mai mult de 2 copii şi/sau familii monoparentale, tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, femei în situaţii de risc (mame inactive pe piaţa muncii de cel putin 1 an cu risc de excluziune), persoanae care trăiesc din venitul minim garantat.


Cele 15 persoane selectate pentru angajare în cadrul celor două structuri vor beneficia de suport şi asistenţă psihologică. Totodată, în cadrul celor două structuri ale economiei sociale pe care le propune proiectul, vor beneficia de formare 21 de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile, valorificând forţa de muncă din mediul rural, în domenii precum: croitor, instructor de fitness, instructor aerobic, instructor aerobic şi fitness, personal trainer.

Proiectul a fost lansat de SC Up Ciptronic SRL în parteneriat cu Asociaţia Oameni Buni şi este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” și se va derula pe o perioada de 12 luni, 1 octombrie 2014 - 30 septembrie 2015. Valoarea totală a proiectului este de 1.154.140, 04 lei din care finanțare nerambursabilă în valoare de 1.096.433,04 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter