Actualitate

S-a stabilit data alegerilor pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj - SURSE. Reacţiile lui Seplecan, Tişe şi Nicoară

Alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj ar putea avea loc în luna aprilie potrivit unor surse. Se pare că la Bucureşti au avut loc discuţii între conducerea PNL şi conducerea PSD, surse participante la întâlnire confirmând că cele două partide au căzut la un acord privind organizarea alegerilor la Consiliul Judeţean Cluj.

Aceste surse spun că cel mai probabil alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj ar urma să aibă loc pe data de 19 sau 26 aprilie.

“Eu am semnalat de multe ori faptul că nu se organizează alegeri pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj şi judeţul este blocat. Am depus inclusiv plângeri penale la adresa premierului Victor Ponta. Mi se pare corect şi firesc pentru stabilitatea judeţului Cluj să se organizeze alegeri. În momentul când va fi anunţată data oficial de către Guvern voi avea o discuţie cu colegii din vechiul PNL şi noul PNL şi împreună vom hotărî să găsim soluţia cea mai bună pentru Consiliul Judeţean Cluj. Îmi doresc să candidez, dar să fiu susţinut şi colegii să mă propună. Dacă nu sunt dorit, nu doresc să mă lupt împotriva colegilor. Vreau să fiu susţinut de către liderii PNL şi de către colegii din teritoriu”, a declarat Mihai Seplecan.


Anunţul oficial al Guvernului pentru stabilirea alegerilor pentru şefia CJ Cluj se va face cu 35 de zile înainte de data alegerilor. Eligibile pentru aceste alegeri ar fi trei consilii judeţene, 26 de primării şi şase colegii parlamentare.

Fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu şi-a dat demisia din funcţie în data de 3 octombrie 2014.


Consiliul Judeţean Cluj este condus de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte Vakar Istvan (UDMR) şi de vicepreşedinţii Ioan Oleleu (PSD) şi Horaţiu Catarig (PNL).

Vicepreşedintele PNL Alin Tişe a declarat că data urmează să fie stabilită de Guvern şi nu ştie să fi fost o şedinţă în acest sens.


Copreşedintele PNL Cluj Marius Nicoară s-a arătat şi el sceptic că într-adevăr Guvernul ar fi stabilit o dată pentru organizarea alegerilor pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj.

“Nu cred că Victor Ponta a avut o întâlnire cu Vasile Blaga sau cu Alina Gorghiu pentru a discuta punctual situaţa Consiliului Judeţean Cluj. Guvernul trebuie să stabilească data alegerilor şi nu o va face numai pentru Cluj pentru că în ţară sunt multe cazuri de Consilii Judeţene, primării unde trebuie să se organizeze alegerile. Nu cred că această întâlnire a avut loc şi că s-a stabilit data alegerilor pentru şefia CJ Cluj. Nu spun că nu ar putea fi acea dată, dar Victor Ponta va hotărî”, a comentat Nicoară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter