Actualitate

Peter Tunde a fost condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul „Mită la Bac”

Fostul inspector şcolar general adjunct Peter Tunde a fost condamnată de Tribunalul Cluj la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Instanţa a pronunţat sentinţa în dosarul “Mită la Bac” şi au decis condamnarea lui Peter Tunde şi confiscarea a 10.300 euro, pe care fostul inspector şcolar este acuzată că i-a primit de la 14 persoane. Prin această sentinţă, lui Tunde Peter i s-au mai interzis şi drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege; precum şi dreptul de a ocupa funcţia de inspector şcolar şi de a face parte din comisiile de examene naţionale.

Citeşte şi: Fostul inspector școlar Peter Tunde a luat mită pentru a cumpăra casa părinților


Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cluj.

Citeşte şi: Peter Tunde, adjuncta ISJ Cluj, a fost ARESTATĂ PREVENTIV. Procurorii anticorupţie o acuză că a luat MITĂ 10.000 de euro


Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie – septembrie 2014, Peter Tunde, în calitate de inspector şcolar general adjunct la ISJ Cluj, ar fi pretins de la 14 persoane suma de  21.300 de euro, din care ar fi primit 10.300 de euro, pentru a “rezolva”  note de promovare pentru mai mulţi candidaţi la sesiunile de vară şi toamnă ale examenului de bacalaureat.

Citeşte şi: Peter Tunde, REŢINUTĂ de DNA. A luat MITĂ 10.000 de EURO pentru a trece elevii la BAC

Ultimele Stiri
abonare newsletter