Actualitate

Parlamentul ucrainean declară Rusia „stat agresor”

Parlamentul de la Kiev a adoptat marți un proiect de lege prin care Rusia este declarată stat agresor, iar autoproclamatele republici Donețk și Lugansk sunt calificate drept organizații teroriste.

sursa foto: latimes.com sursa foto: latimes.com

Deputaţii ucraineni au votat, marţi, pentru numirea Rusiei drept un „stat agresor”, un gest care oficializează poziţia Ucrainei privind implicarea explicită a trupelor ruseşti în estul ţării. 271 dintre cei 289 de deputaţi au votat acest document, conform Ukraine Today.

Parlamentul ucrainean a mai votat pentru desemnarea republicilor autoproclamate din Doneţk şi Lugansk drept organizaţii teroriste.


Cel puţin 30 de persoane au fost ucise în acest sfârşit de săptămână în Mariupol, în cadrul unui atac cu rachete, parte a unei noi ofensive a separatiştilor din estul şi sud-estul Ucrainei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat luni armata ucraineană, angajată în confruntări cu rebelii proruşi în estul Ucrainei, că este "Legiunea Străină a NATO", folosită de către Occident pentru a "contracara" Rusia, relatează gandul.info.

Ultimele Stiri
abonare newsletter