Actualitate

A fost lansat Windows 10

Vicepreşedintele companiei Windows, Joe Belfiore, a anunțat aseară, în San Francisco, lansarea noii versiuni de Windows. Nu 9, cum se aştepta toată lumea, ci 10.

Windows 10. Sursă foto: blogs.windows.com Windows 10. Sursă foto: blogs.windows.com

Windows 10 a fost construit cu gândul la o lume axată pe dispozitive mobile. Nu este complet schimbat faţă de versiunile anterioare, ci integrează noutăţile aduse de Windows 8 cu cele disponibile în vechile versiuni.

„Primul lucru pe care îl veţi observa este meniul de start, care revine. Ne-am străduit ca utilizatorul să aibă o experienţă familiară, care să aducă noi îmbunătăţiri şi care include un spaţiu nou pe care îl puteţi personaliza cu live tiles, pentru aplicaţiile preferate, oameni şi site-uri”, a declarat Joe Belfiore, vicepreședinte Windows.


Windows 10 va fi compatibil cu toate sistemele folosite în prezent, dar va rula şi pe cele mai noi dispozitive care există în acest moment, a dat asigurări șeful Windows. Noua platformă înglobează tot ceea ce Microsoft a prezentat în ultimii ani. „Oricând veți căuta ceva, veți primi rezultate atât din calculatorul dumneavoastră, cât şi de pe internet”, a mai adăugat vicepreședinte Windows:

Desktop-urile multiple sunt una dintre noutăţile semnificative din Windows 10. Practic, pe ecran pot apărea mai multe desktop-uri, pe care puteţi vedea toate aplicaţiile care rulează în acelaşi timp.


„Dacă lucraţi la mai multe proiecte, folosind fişiere şi aplicaţii diferite, încercați să adăugați un desktop. Adăugarea unuia va ţine lucrurile organizate pentru dumneavoastră. De asemenea, puteţi să creaţi un desktop pentru lucrurile pe care le faceţi pentru serviciu separat de cele pe care le faceţi acasă”, a mai spus Joe Belfiore.

Windows 10 va putea fi utilizat în varianta finală abia spre sfârşitul anului. „Ţineți minte: versiunea de preview a Windows 10 este într-o continuă dezvoltare. Designul şi caracteristicele pe care le vedeţi astăzi sunt doar o mică parte din ceea ce am plănuit. Vom face mai multe îmbunătăţiri până când vom termina”, și-a încheiat prezentarea Joe Belfiore, vicepreședinte Windows.

Ultimele Stiri
abonare newsletter