Actualitate

„Orfeu în infern” revine pe scena Operei Române din Cluj

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă invită miercuri, 21 ianuarie, de la ora 18.30, la operata comică „Orfeu în infern”, un spectacol bogat în șarm și armonie muzicală la înălțime.

 „Orfeu în infern”, la Opera Română din Cluj „Orfeu în infern”, la Opera Română din Cluj

Creaţia bufă în două acte şi patru tablouri a compozitorului Jacques Offenbach ne va introduce pe tărâmul aurit şi exclusivist al zeilor, ce ascunde multe intrigi intense şi trădări încrâncenate, creionate cu mult umor parodic, încadrat perfect în zilele noastre. Orfeu şi Euridice, cândva un cuplu nemuritor fericit, se despart acum, aprinşi de noi pasiuni amoroase. Prea-mândrul Orfeu, prins în mrejele unei frumoase nimfe, nu acceptă ca şi soţia sa să-şi găsească fericirea, fapt care declanşează un lung şir de întâmplări, ce-l poartă din Olimp până în Infern şi înapoi, pentru a o salva pe Euridice, ucisă din greşeală.  O operetă savuroasă, cu o interpretare comică de mare succes, „Orfeu în infern” îşi va purta spectatorii prin veşnicia înaltului și vieţi pline de huzur, muzică fină, dansuri voluptoase şi petreceri ameţitoare piperate și păcătoase, alături de celebrii eroi mitologici. Opereta este interpretară în limba franceză, cu inserţii ilare de texte vorbite în limba română.

„Orphée aux enfers”, sub titlul său original, opereta a fost prezentată în premieră pe scena teatrului Les Bouffes-Parisiens, din Paris, în anul 1858, bucurându-se imediat de celebritate şi rezonanţă, dar şi de privirile indignate ale societăţii burgheze, ironizată de spectacol. Comentariile aduse operetei i-au sporit şi mai mult faima, asigurându-i un şir de 228 de reprezentaţii, seară de seară, consecutive premierei.


Distribuția spectacolului este una extrem de inspirată și plină de umor: Florin Pop (Orfeu), Lucia Bulucz (Euridice), Sorin Lupu (Pluto-Aristeus), Cristian Hodrea, Anca Aluaș, Daniela Tricu (debut), Ștefania Barz, Eliza Zaharia, Corina Păștean, Elena Potopea, Sergiu Coltan – invitat, Alexandra Hordoan, Radu Pintea, Vlad Baciu, acompaniați de  Orchestra Operei clujene, aflată sub bageta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje. Regia artistică poartă semnătura Mihaelei Bogdan, scenografia este realizată de Valentin Codoiu, iar coregrafia îi aparține lui Roland Podar. 

abonare newsletter