Actualitate

Lassana Bathily, tânărul musulman care a salvat viețile ostaticilor din Paris

Lassana Bathily, un lucrător musulman din Mali, a salvat mai mulți ostatici evrei ai magazinului alimentar din Paris, printre care și un copil de trei an și jumătate.

Lassana Bathily este un angajat musulman al magazinului alimentar kosher, care a fost atacat vineri în Paris. Acesta a salvat viețile mai multor ostatici, pe care i-a ajutat să se ascundă în camera frigorifică.

Atacatorul Amedy Coulibaly a dat buzna în alimentară și a deschis focul, omorând patru persoane. El a luat mai mulți ostatici și a amenințat să-I omoare dacă poliția va asalta imprimeria unde se adăpsteau frații Kouachi, care omorâseră 12 persoane în asaltul de la revista Charile Hebdo.

Bathily a oferit ajutor mai multor oameni aflați în alimentară: „ Am coborât la camera frigorifică și am deschis ușa. Au venit cu mine mai mulți. Am stins lumina și am oprit congelatorul, a declarat Bathily pentru BFM TV. „I-am adus înăuntru și le-am spus să rămână calmi, iar eu am ieșit. Mi-au mulțumit după ce au scăpat teferi”, a declarat acesta. Unul dintre consilierii primăriei pariziene a declarat că șase oameni și un copil de trei ani jumătate s-au ascuns în congelatorul alimentarei, arată Huffington Post.

Tânărul a declarat BFM TV că a reușit să evadeze din magazin datorită liftului cu mărfuri. Când s-a întâlnit cu poliția, aceștia l-au luat drept unul dintre atacatori. „Mi-au spus să mă pun la pământ, cu mâinile la ceafă”. Ulterior, le-a oferit polițiștilor ajutor, întrucât cunoaștea bine planul clădirii.

Prezent sâmbătă în cadrul unei emisiuni televizate, acesta a afirmat: „Suntem cu toții frați. Evrei, creștini sau musulmani, cu toții suntem în aceeași barcă și trebuie să ne ajutăm unii pe alții”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter