Actualitate

Importanți lideri europeni vor participa la Paris la „Marșul solidarității”

Președintele Klaus Iohannis va participa la „Marșul solidarității” organizat la Paris în memoria victimelor atentatelor din capitala Franței, informează Administrația Prezidențială.

La evenimentul care va avea loc mâine la Paris și-au anunțat prezența și președintele Consiliului European Donald Tusk, premierul britanic David Cameron, dar și alți lideri importanți din Europa.

Marșul republican organizat va fi organizat după atentatul sângeros împotriva redacției publicației satirice franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți.


„Președintele Tusk a primit un telefon de la președintele Francois Hollande și va participa la marșul organizat duminică la Paris”, a declarat Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al lui Donald Tusk.

La rândul său, premierul britanic David Cameron a anunțat pe contul său Twitter că 'a acceptat invitația președintelui Hollande de a participa la marșul unității din această duminică de la Paris pentru a marca valorile reprezentate de #CharlieHebdo'.


La marș au fost invitați și alți lideri europeni. Șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy și premierul italian Matteo Renzi și-au anunțat vineri participarea.

Și cancelarul german Angela Merkel va participa la acest marș. Potrivit cotidianului german Die Welt care citează o sursă din cadrul guvernului, ea se va întâlni cu președintele francez Francois Hollande.


Un „marș republican” este prevăzut să aibă loc duminică la Paris la apelul liderilor politici, sindicatelor și asociațiilor religioase. Manifestații sunt de asemenea prevăzute în mai multe orașe importante din Franța.

Ultimele Stiri
abonare newsletter