Actualitate

Urmărirea suspecţilor în atentatul de la Charlie Hebdo continuă în nordul Franţei

Urmărirea suspecţilor în atacul asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo a continuat în noaptea de joi spre vineri în nordul Franţei, unde au fost localizaţi.

La Washington, oficialii americani au dezvăluit că cei doi suspecţi, Cherif şi Said Kouachi, se aflau pe lista neagră americană a terorismului şi că Said Kouachi se antrenase în mânuirea armelor în Yemen.

Într-o zonă vastă din nordul Franţei, căutările, desfăşurate cu ajutorul a cinci elicoptere, au continuat în cursul nopţii, cu un efectiv redus, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, scrie Mediafax.


Membrii RAID şi GIGN, unităţi de elită ale poliţiei şi jandarmeriei, cercetau de joi de la prânz regiunea Picardie, unde a fost decretat nivelul maxim de alertă antiteroristă.

Înarmaţi, cu căşti şi uniforme negre, ei patrulau pe străzi, controlau vehiculele, verificând grădinile caselor şi străzile satelor.


În această zonă situată la 80 de kilometri nord de Paris au fost reperaţi fraţii Kouachi, de origine algeriană şi în vârstă de 32 şi, respectiv, 34 de ani, suspectaţi de cel mai sângeros atentat comis în Franţa de jumătate de secol.

Ultimele Stiri
abonare newsletter