Actualitate

ULTIMĂ ORĂ: atacatorii de la Charlie Hebdo, înconjurați de poliție. Vezi unde se ascund

Doi suspecţi înarmaţi au fost reperaţi în Aisne, în nordul Franţei, afirmă Le Parisien, în ediţia electronică, în condiţiile în care poliţia franceză îi caută pe autorii atacului asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Un important dispozitiv al forţelor de poliţie franceze a fost mobilizat în localitatea Crepy-en-Valois, situată la aproximativ 60 de kilometri nord de Paris, unde cei doi suspecţi în cazul atentatului de la Paris s-ar fi baricadat într-o casă, relatează MEDIAFAX.

Drapeluri jihadiste și cocktailuri molotov

Două drapele jihadiste şi aproximativ zece cocteiluri Molotov au fost găsite de anchetatori în maşina abandonată la Paris, miercuri, de autorii atacului de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi, au anunţat joi surse apropiate dosarului.


"Acest lucru demonstrează pe de o parte radicalizarea lor islamistă şi că pregătiseră probabil alte acţiuni cu aceste cocteiluri" Molotov, a declarat sursa citată.

La scurt timp după ce au fugit de la locul atentatului, atacatorii şi-au abandonat maşina în nord-estul Parisului, după ce au lovit un automobilist.


Două elicoptere Puma pentru transportul trupelor survolează în prezent localitatea Crepy-en-Valois, din departamentul Oise, după ce suspecţii în cazul atentatului de la redcaţia Charlie Hebdo au fost reperaţi la Villers-Cotterêts în cursul dimineţii.

Mai multe autovehicule ale jandarmeriei au fost de asemenea observate pe străzile din localitate.


Potrivit postului France 3 citat de Le Figaro, cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o casă din Crepy-en-Valois.

Prefectura departamentului Oise a confirmat că o operaţiune de urmărire este în curs în localitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter