Actualitate

Premoniție nefastă: care a fost ultima caricatură publicată de directorul revistei Charlie Hebdo

Stephane Charbonnier, cunoscut ca „Charb”, a fost un caricaturist francez, cunoscut în special pentru publicațiile sale în ziarul Charlie Hebdo, unde ocupa postul de director. El se afla pe lista neagră a organizației teroriste Al-Qaeda din 2013.

Directorul publicației a fost ucis de către cei doi indivizi înarmați care au deschis focul miercuri în clădirea instituției, scrie cotidianul Le Monde.

Potrivit declarațiilor făcute de avocatul revistei, în atacul terorist și-ar mai fi pierdut viața și alți trei caricaturiști: : Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).


Ca o ultmă ironie a sorții, ultima lucrare a caricaturistului Charb face aluzie la un posibil atentat terorist: „ Nici un atentat încă în Franța. Așteptați! Mai e timp până la finalull lunii ianuarie până a ne trimite urările”.

Charb era cunoscut ca susținător al Frontului de Gauche și Partidul Comunist Francez (PCF), iar într-un interviu acordat ziarului francez Liberation în 2012, acesta afirma că nu trebuie exagerată importanța dată caricaturilor sale satirice: „ În Franța există o duzină de salafiți. Noi nu trebuie să exagerăm situația, nici să creăm o dramă din aceste caricaturi, atunci când nu există nici una”.


Cel puțin 12 persoane au fost ucise miercuri la Paris, într-un atentat asupra redacției ziarului Charlie Hebdo. Președintele francez Francois Hollande a denunțat atacul drept „ un atentat terorist”. Din primele indicii, evenimentul poartă amprenta extremiștilor islamiști. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter