Actualitate

50 mil. euro de la Guvern pentru un stadion nou în Craiova. Finanţare de 14 mil. euro pentru Cluj Arena

Guvernul Ponta alocă 50 milioane euro pentru un stadion nou în Craiova, valoarea totală a investiţiei fiind de 55 milioane euro. Cluj Arena a primit de la Guvern 14 milioane euro.

Senatorul clujean Alin Tişe arată că Guvernul Ponta va finanţa aproape în totalitate construirea unui stadion nou în Craiova, după ce actualul stadion “Ion Oblemenco” va fi demolat. “Stadionul din Craiova a fost licitat la 55 milioane de euro iar Ponta a decis să finanțeze cu 50 milioane de euro. Adică aproape în totalitate. Cum a licitat stadionul primăria din Craiova, de vreme ce nu avea asigurată finanțarea?”, afirmă Tişe.

Potrivit senatorului clujean, stadionul din Craiova va fi mai mic decât cel din Cluj, dar mai scump. “Un stadion mai mic decât cel din Cluj, care însă a costat doar 35 milioane de euro cu toate lucrările adiționale. Cel din Craiova costă 55 milioane de euro. Guvernul PDL a alocat 14 milioane de euro pentru Cluj Arena iar Ponta a făcut ceea ce știe el să facă mai bine: să distrugă tot şi să susțină că finanțarea ClujArena a fost ilegală. Sigur, ca în campania electorală”, adaugă Alin Tişe. Senatorul face referire la Corpul de Control care a fost trimis la Cluj, în această toamnă, să verifice modul în care au fost alocaţi şi cheltuiţi banii pentru Cluj Arena.


“Oare acum cei 50 milioane de euro au fost alocați corect din fondul de rezervă? Oare Corpul de Control politic al lui Ponta, acest grup infracțional organizat, va face un control fulger, de urgenţă, pentru a descoperii ilegalități? Clujenii pot vedea acum diferența intre guvernul Boc şi guvernul Ponta. Clujenii sunt pedepsiți iar votanții PSD premiați!”, mai spune Tişe.

Craiova, cu o populaţie de aproximativ 298.000 de locuitori va avea un stadion cu o capacitate de 30.854 de locuri, a cărui realizare costă 55 milioane euro. În plus, Craiova nu mai are nicio echipă de fotbal în Liga I.


În Cluj-Napoca, a cărui populaţie este de peste 304.000 locuitori, Cluj Arena a fost construit cu 35 milioane euro şi are o capacitate de 31.479 locuri, mai mare decât viitorul stadion din Craiova.

Vă reamintim că imediat după alegeri, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a postat pe Facebook un mesaj ironic în care spunea că se teme să mai demoleze stadionul “Ion Oblemeneco” după ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile. „Vă cer iertare, doljeni care aţi votat 60 la sută Victor Ponta, că nu mai am curajul să demolez stadionul Oblemenco, pentru a construi unul nou!... Poate se va construi la Sibiu sau mai ştiu eu unde... Mi-e greu să cred că va fi în Oltenia... Azi nu mai am curaj să vă spun că promisiunea mea se va împlini...”, scria Lia Olguţa Vasilescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter