Actualitate

Firmă de comercializare a lemnului, amendată cu 4.500 de lei de polițiștii clujeni

O firmă din Baciu care are ca obiect de activitate achiziționarea și comercializarea lemnului a fost amendă cu 4.500 lei în urma unui control efectuat de poliţiştii clujeni. De asemenea, marfa, 470 de metri cubi de lemne în valoare de circa 130.000 lei, i-a fost confiscată.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au verificat activitatea comercială desfăşurată de către un agent economic la punctul de lucru din comuna Baciu, cu principal obiect de activitate achiziţionarea şi comercializarea materialului lemnos.

„Poliţiştii au constatat, în momentul controlului, că în perioada iulie – septembrie 2014, administratorul societăţii ar fi achiziţionat şi comercializat peste 470 de metri cubi de material lemnos, fără să introducă operaţiunile în sistemul informatic SUMAL,  conform prevederilor legale. În baza celor constatate, agentului economic i s-a aplicat o amendă contravenţională de 4.500 lei.Totodată, cei peste 470 de metri cubi de lemn, în valoare de aproximativ 130.000 de lei, au fost confiscaţi valoric”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.


Activitatea s-a desfăşurat cu sprijin de specialitate din partea inspectorilor silvici.

Poliţiştii continuă controalele pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, activităţi ce pot constitui premise ale unor fapte mai grave, precum evaziunea fiscală, astfel încât să asigure comunităţii clujene un climat comercial corespunzător. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter