Actualitate

Seplecan ia apărarea presei: „Faceți-vă datoria, nu mai amenințați presa liberă!

Vedeți-vă de treabă! – acesta este mesajul consilierului judeţean liberal Mihai Seplecan către deciziționalii de la Consiliul Județean Cluj care- spune liberalul- și-au permis săptămâna trecută să amenințe cu denunțuri penale presa liberă care le dă în vileag indolența față de integritatea patrimonială a instituției la care sunt angajați, precum și modul defectuos în care au administrat banii publici.

„Prea obișnuiți să nu dea socoteală nimănui, decidenții CJ Cluj au început să amenințe mass media clujeană. Cei de la proiectul cu cele mai mari probleme în derulare, unde s-a ascuns din greu mizeria sub preș, managerii proiectului CMID s-au gândit că-și asigură“liniștea” dacă-i amenință cu procese penale pe jurnaliștii care mai scriu despre ”suspiciuni de corupție” la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor - cică“dacă nu pot proba”.

Nu jurnaliștii trebuie să probeze ceea ce constată din nederularea corectă și concretă a unui proiect care avea termene de predare anunțate cu surle și trâmbițe exact prin mass media“, spune Seplecan, într-un comunicat de presă.


Consilierul judeţean mai subliniază că există organe competente care să analizeze activitatea funcționarilor publici pe bani publici, dar nu jurnaliștii sunt cei care să se adreseze acestor organe, ci aceste organe se pot auto-sesiza în urma materialelor pe care le documentează și le publică.

„Și asta numai dacă este cazul. Faptul că jurnaliștii își pun întrebări legitime și prezintă opinii ale terților cu privire la modul în care se desfășoară niște lucrări publice, sub managerierea unor funcționari publici nu înseamnă deloc că se interzice acestora să-și facă meseria, cum se clamează în documentul echipei manageriale de la CMID, ci exact contrariul: un îndemn la a se demonstra că respectiva echipă chiar muncește și-și merită banii încasați până acum. Ceea ce nu este cazul. În plus, dacă echipa managerială de la CMID are de fapt treabă cu cei care-i critică public pentru neîndeplinirea corectă a atribuțiilor de serviciu, de ce nu-i amenință pe aceștia cu mușcatul prin tribunale?


Vorbim despre lucrări publice și bani publici – bani la care au contribuit inclusiv jurnaliștii pe care funcționari publici ai județului Cluj își permit să-i amenințe pentru a obține “liniște”. Fără a dori să fiu malițios, dar în “liniște” operează doar cei care te fac la buzunare.

Așa că, până la o nefirească liniște, ce-ar fi să rupem tăcerea și să aflăm cine se face vinovat de neglijență în serviciu, de încasarea unor bani fără îndeplinirea sarcinilor de serviciu – și vorbim despre zeci de mii de euro, nu despre niște mizilicuri de completări salariale. Și eu și opinia publică am vrea să fim informați care sunt cauzele pentru care nu s-a mai ținut săptămâna trecută licitația pentru atribuirea lucrărilor la CMID, așa după cum s-au lăudat în mass-media decidenții CJ Cluj“, mai spune Mihai Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter