Actualitate

Seplecan despre Centrul de Deşeuri: „Mușamalizări în stil securisto-comunist”

Consilierul judeţean Mihai Seplecan i-a acuzat încă o dată pe cei care coordonează proiectul Centrului Integrat de Management al Deşeurilor că „ascund gunoiul sub preş” şi cere tragerea acestora la răspundere.

„La Consiliul Județean Cluj se lucrează de zor pentru ase ascunde gunoiului sub preș nu pentru rezolvarea problemelor de la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor Cluj. La Consiliul Judeţean Cluj viața merge înainte de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat: a fost trimis Horea Uioreanu în judecată, restul nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Cer din nou, public, ca cei care se fac vinovați de situația existentă să fie trași la răspundere – atât penală dacă este cazul, cât și materială. Sunt decidenți ai CJ Cluj care au încasat bani de-a lungul anilor pentru a supraveghea ca lucrările de la CIMD Cluj să fie făcute conform standardelor. Dar, în ciuda faptului că știau ce probleme sunt acolo, au preferat doar să-și încaseze necuvenit drepturile salariale, ascunzând mizeria sub preș”, a declarat Mihai Seplecan.

El reaminteşte faptul că încă din iulie 2012 expertul Roman Florian a informat Consiliul Judeţean Cluj că sunt probleme la realizarea lucrării de la CIMD Cluj.


„Acest lucru rezultă și din documentul intitulat Rezumat al discuțiilor purtate în cadrul ședinței săptămânale nr. 96/05.02.2014, de unde citez: «Antreprenorul a prezentat extrase din expertiza tehnică întocmită pentru Beneficiar în iulie 2012 de exepertul Roman Florian, indicând faptul că în profilul transversal 5 apar coeficienți de siguranță subunitari și coeficienti la limită în alte profile. Problemele ridicate de Antreprenor au fost prezentate anterior Proiectantului în 2012 când a fost întocmită expertiza. Proiectantul a luat la cunoștință rezultatele și recomandările expertului, dar nu a dispus modificări ale proiectului»”, a mai adăugat Seplecan.

Seplecan mai spune că în ciuda faptului că se cunoşteau neregulile la Centrul de Deşeuri, responsabilii au lăsat lucrările să continue.


„Se știa că sunt probleme dar s-a mers înainte cu lucrările. Nu se poate arunca întreaga vină pe Horea Uioreanu, așa cum speră să o facă cei care au încasat necuvenit foloase de pe urma angajamentelor neonorate la acest obiectiv. Atrag atenția asupra metodelor securisto-comuniste pe care încearcă cei de la CJ Cluj să le aplice în mușamalizarea propriei responsabilități în eșecul la investiția CIMD Cluj, în cârdășie cu prefectul apolitic al județului Ioan Vușcan. Ce situație de urgență există la acest obiectiv de a cerut-o prefectul de abia acum? Conform documentelor și informărilor care ies la lumină, urgența exista încă din 2012. Încă de atunci lucrările erau neconforme, toți cei implicați în proiect au fost informați, dar nu s-a luat nici o măsură de remediere. Inclusiv proiectantul a refuzat să ia în considerare expetiza tehnică prezentată și să propună soluții conforme. S-a mers înainte și acum se caută metode de mușamalizare. Inclusiv prin invocarea unei stări de urgență tardive”, a precizat  Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter