Actualitate

Săptămâna viitoare, o nouă licitaţie pentru Centrul de Deşeuri

După mai multe amânări, conducerea Consiliului Judeţean Cluj a anunţat, miercuri, că săptămâna viitoare va fi postat pe SEAP anunţul pentru o nouă licitaţie la Centrul de Deşeuri. Potrivit vicepreşedintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu, caietul de sarcini este aproape finalizat.

Începând din 10 noiembrie, contractul pentru construirea Centrului de Deşeuri, a fost oficial reziliat. În urma rezilierii, constructorul ar fi trebuit să părăsească şantierul cu toate utilajele şi angajaţii, dar liderul asocierii Atzwanger Spa nici până în ziua de astăzi nu a părăsit şantierul.

“Referitor la Centrul de Deşeuri de la Pata Rât suntem în fază foarte avansată, pe data de 10 sau 12 decembrie cel târziu o să primim toată documentaţia pentru a scoate la licitaţie încă o dată restul de executat, atât în ceea ce priveşte FIDIC-ul galben, partea de utilaje, cât şi în ceea ce priveşte FIDIC-ul roşu, partea de depozitare de la Pata Rât. Ne dorim ca în cel mai scurt timp să finalizăm toate procedurile, iar atunci când temperaturile ne vor permite să avem şi un constructor astfel încât la finalul anului 2015 să fie finalizat întreg proiectul. Am reuşit să diminuăm cheltuielile pentru cofinanţarea acestui proiect, o serie de lucrări extrem de importante cum sunt cele referitoare la închiderea rampei de la Pata Rât - peste 30 de milioane de lei, cele referitoare la  consolidarea versantului CMID şi de edificare a drumurilor de acces spre staţiile de transfer, respectiv spre Centrul MID, fiind declarate eligibile pentru finanţare din fonduri europene”, a precizat Ioan Oleleu.


În cazul în care lucrările nu vor fi finalizate până la finalul anului 2015, există riscul real ca judeţul Cluj să piardă fondurile de la Uniunea Europeană.

Consiliul Judeţean Cluj a luat decizia de a rezilia contractual după ce antreprenorul nu a reuşit să respecte prevederile privind buna execuţie, nu a remediat problemele descoperite în urma expertizei tehnice, nerealizând lucrări conforme şi şi-a arătat intenţia de a nu continua îndeplinirea obligaţiilor din contract.


Valoarea contractului pentru construirea Centrului de Deşeuri este de 107.520.112,98 lei fără TVA, iar termenul de finalizare a fost 19 octombrie 2014. Ultimul termen preconizat este 31 decembrie 2015.

Ultimele Stiri
abonare newsletter