Actualitate

ALEGERI PARLAMENTARE în Republica Moldova: Forţele speciale, mobilizate la Ambasada din Rusia. Participarea la vot, masivă

La Ambasada Republicii Moldova la Moscova, moldovenii stau la coadă pentru a putea vota în cadrul scrutinului legislativ.

Forţele speciale ruse au fost mobilizate duminică în apropierea ambasadei Republicii Moldova la Moscova, pentru a asigura ordinea publică, în condiţiile în care numeroşi cetăţeni moldoveni stau la coadă pentru a putea vota în cadrul scrutinului legislativ.

Potrivit Mediafax, secţiile de vot pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova s-au deschis duminică dimineaţă, peste trei milioane de cetăţeni fiind aşteptaţi la urne pentru a-i alege pe cei 101 deputaţi, într-un scrutin crucial care va decide dacă ţara continuă pe calea europeană sau se apropie de Rusia.


Rata de participare la vote ra de 39,21% la ora 15.30, a anunţat Comisia Electorală Centrală (CEC), ceea ce înseamnă că alegerile pot fi validate, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

Până la ora 15.30 au reuşit să voteze 1.098.227 de cetăţeni, reprezentând 39, 21% din electorat. 


Cetăţenii moldoveni care au votat, duminică, la Galaţi spun că vor ca ţara lor să urmeze mai departe calea europeană, să se integreze în Uniunea Europeană, să se schimbe în bine, cu realizări corecte, fără corupţie, iar toţi cei care au plecat peste hotare să se întoarcă.

La Galaţi, pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, a fost organizată o singură secţie de votare la sediul central al Universităţii ”Dunărea de Jos. Procesul electoral se desfăşoară fără incidente, existând totuşi momente în care se formează grupuri de şase-şapte persoane care trebuie să aştepte la rând câteva minute pentru a vota.


O tânără din Republica Moldova, studentă la universitatea din Galaţi, a declarat că a votat pentru o schimbare în ţara sa, pentru că doreşte să se întoarcă. "Vreau o schimbare în ţara mea, vreau să mă întorc acasă neaparat, vreau ca părinţii mei să trăiască bine în ţara de unde am plecat. Am votat cu oamenii despre care ştiu că pot să schimbe ţara mea. A fost un vot pentru parcursul european. Fiecare poate să facă astăzi ceva pentru Republica Moldova şi pentru el, exprimându-şi votul. Eu vreau să ma întorc în Moldova să fac teatru, să fiu actriţă şi cântăreaţă", a spus Cristina, studentă la Facultatea de Arte de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter