Actualitate

Workshop dedicat nevăzătorilor, organizat de UBB Cluj

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (BSD), din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, organizează miercuri, 26 noiembrie 2014, în intervalul orar 18.00–20.00, workshop-ul „Lumea obișnuită a persoanelor cu deficiențe de vedere”.

Evenimentul se va desfăşura la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca iar prezentarea va fi susţinută de psihopedagog dr. Roxana Cziker, directoarea liceului.

În cadrul acestui workshop vor fi abordate modalitățile de orientare și mobilitate ale persoanelor nevăzătoare și se vor arăta tacticile prin care persoanele cu deficiențe de vedere trebuie să fie îndrumate atunci când sunt însoțite. De asemenea, studenții UBB  (cu și fără dizabilități) și voluntarii Biroului pentru Studenți cu Dizabilități vor afla care sunt modurile de scriere și citire ale persoanelor nevăzătoare și ce instrumente de lucru pot folosi acestea.


Prezentarea va fi urmată de o vizită demonstrativă în spațiile de lucru ale Liceului Special pentru Deficienți de Vedere (prezentare a instrumentelor de lucru și demonstrații ale utilizării acestora). Workshop-ul face parte din seria de acțiuni de implementare a Modelului Social al Dizabilității în mediul universitar și a pregătirii studenților și personalului UBB în ceea ce privește comunicarea cu și despre persoane cu dizabilități.

La acest eveniment vor participa studenți cu și fără dizabilități ai UBB, echipa de voluntari din cadrul BSD, personal și elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere.

Etichete: nevazatori workshop
Ultimele Stiri
abonare newsletter